Last news in Fakti

24 Януари, 2016 16:09 1 626 2

Турски самолет кацна аварийно заради бомбена заплаха

  • самолет-
  • бомба-
  • сигнал за бомба-
  • ирландия-
  • турските авиолинии

Полетът на турските авиолинии от Хюстън за Истанбул се е приземил аварийно в Ирландия, пътниците са евакуирани

Полет TK 34 на турските авиолинии е бил отклонен към Шанън, Ирландия след бомбена заплаха. Самолетът е изпълняван курс от Хюстън, САЩ до Истанбул, Турция, съобщава в. „Гардиан“.

Подозрителен пакет открит на борда се предполага, че е взривно устройство.

Аварийни екипи са в готовност около самолета, който се намира на отдалечена писта на летище Шанън.

Всички 209 пътници, както и екипажа са били евакуирани, съобщиха източници от ирландската полиция.

Говорител на летище Шанън потвърди, че самолет Боинг 777, с номер на полета 34, на авиокомпания "Търкиш еърлайнс" е бил отклонен към тях и се е приземил благополучно в 11:02 часа местно време.

На място са пристигнали сапьорски екипи.

Претърсването на самолета ще започне след 15:00 часа местно време (17:00 часа българско), когато полетът е трябвало да кацне в Истанбул.

От посолството на САЩ са заявили пред RT, че "са наясно с инцидента и благосъстоянието на американските граждани е техният основен приоритет."

Говорител на посолството на САЩ добави, че не са в състояние да дадат повече информация на този етап, но ще предоставят цялата необходима помощ на всички засегнати свои граждани.

По информация на BreakingNews.ie екипажът заподозрял, че на борда има бомба след кто открил бележка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 2 Отговор
    "Миролюбивите" мюсюлмани- исламисти, продължават да тормозят света. Докато не ги изпепелят, няма да има мир на земята. Великото преселение е началото, на края, за мира на земята.
  • 2 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    2 0 Отговор
    Аз за "миролюбиви" мюсюлмани не съм чувал. От тази религия е видно, че може да се очаква само тероризъм и нищо друго. Ако някой се опита да ме оборва да не си губи времето, защото примери за ислямския тероризъм са толкова много, че опитите им ще бъдат просто смешни.
Новини по държави: