26 Януари, 2016 19:58, обновена 26 Януари, 2016 21:35 1 438 1

Няма данни за стрелба във военната болница в Сан Диего

  • стрелба-
  • сан диего-
  • болница-
  • медицински център

По-рано бе съобщено за стрелба в медицинския център, а обитателите му - посъветвани да бягат, да се крият или да се сражават

Няма данни за стрелба във военноморския медицински център в Сан Диего, заявиха военни, цитирани от Си Ен Ен.

По-рано бе съобщено, че в комплекса са били чути три изстрела, произведени в мазето на Сграда 26. Инцидентът е станал около 8 часа сутринта местно врене (18 ч. българско време), заяви говорителят на центъра Майк Алварес. Длъжностни лица са реагирали светкавично и вече разчистват сградата, в която се помещават казарми и фитнес зала.

Следователите не са открили "абсолютно нищо", за да обосноват твърденията за стрелба в мазето на Военноморския медицински център в Сан Диего във вторник сутринта, заяви кап. Кърт Джоунс от американския флот, цитиран от Си Ен Ен.

Властите обаче все още обикалят сградата и ще отнеме много време преди търсенето да приключи, каза той и добави, че лицето, което е дало информацията за стрелбата е "човек, който е решил, че е чул нещо и е съобщил."

Във вторник сутринта на официалната страница на медицинския център на военноморските сили в Сан Диего, Калифорния във Фейсбук се появи съобщение, че въоръжен нападател е забелязан в  лечебното заведение. В него се казваше още, че се препоръчва на хората, които се намират в района "да бягат, да се крият или да се бият".

Бронирана кола на специалните части е забелязана да "щурмува съоръжението", съобщава местната станция Ен Би Си Сан Диего.

Сградите в медицинския център, където се полагат грижи за деца, вече са били обезопасени и евакуирани, заявиха от Военноморската база в Сан Диего около час след началото на инцидента. "Всички деца са на лице и в безопасност. Целият комплекс е подсигурен."

Военна полиция се е свързала с полицията в Сан Диего, малко след 8 часа сутринта и е съобщила за ситуацията в болницата, но не е поискала съдействие от местните власти, заяви говорител.

"Казаха ни, че на този етап не сме нужни", каза полицай Травис Истър, говорител на полицията в Сан Диего пред в. "Вашингтон поуст".

Не е поискана помощ и от пожарната служба в града.

Властите заявиха, че няколко училища в района са били затворени и евакуирани като предпазна мярка. 

С над 6500 души персонал, болницата обслужва ранени войници и предоставя стажански практики за учащите се за медицински сестри. На своя уебсайт, медицинският център на военноморските сили в Сан Диего описва себе си като "най-голямата и най-обширна военна здравна структура в западната част на САЩ." Тя разполага с осем клиники за военнослужещи и девет други за членовете на семействата им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всевиждащото око

    1 0 Отговор
    Измислици-премислици, новината не е вярна, няма никаква стрелба