19 Февруари, 2016 07:45 2 553 1

Бурени превзеха град в Австралия (видео)

  • австралия-
  • бурени-
  • сухи треви-
  • затрупани

Сушата и бързият растеж на тези растения са причината за бедствието

Малък австралийски град беше превзет от бурени, съобщава местният телевизионен канал "7 Нюз".

Изключително сухите условия в региона и бързият растеж на растенията са причината плевелите да се трупат всеки ден пред домовете на жителите на Уангарата, малък град в североизточния Виктория.

Разочарованите жители са принудени да чистят плевелите по няколко часа всеки ден, които понякога достигат височината на покривите. На места хората не могат да влязат в домовете си, или да изкарат автомобилите си от гаража.

Според специалисти, бурените са обичаен растителен вид за сухия австралийски район. Но дългата суша е направила присъствието им много по-осезаемо от обикновено.

Известна още с латинското си име Panicum effusum, тази трева расте във всеки австралийски щат. Тя е наричана "космата паника", защото има дълги косми по краищата на листата си. Тя расте бързо и може да образува кълба от бурени, които носени от вятъра, разпръскват семената й.

"Разчистването влияе както на физическото, така и на психическото ни здраве", оплаква се местен жител.

Друг жител на града разказа, че не успял да отвори входната си врата, заради натрупалите се растения. "Много от задните дворове на хората са се напълни с тях. Опитах се да изляза навън, но не успях."

Властите не са в състояние да помогнат с почистването, защото сухите треви не представляват пожарна опасност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 опсмопсус

    1 2 Отговор
    Преди 2 дни го даваха по телевизията!
    Не се проваляйте със старо инфо!
Новини по държави: