24 Февруари, 2016 10:55 925 0

Страх за напрежение между Ивицата Газа и Израел

  • израел-
  • напрежение-
  • ивицата газа

Икономическата ситуация в палестинската територия може да доведе до ескалиране на напрежението

Икономическите проблеми в Ивицата Газа може да доведат до ескалиране на напрежението с Израел. Това бе заявено от шефа на дирекцията на израелското военно разузнаване Герци Алеви, цитиран от J24News.

Той говори по време на закрито заседание пред местния парламент. Алеви се е позовал на данни от доклад на ООН, според които развитието на крайбрежния анклав напредва твърде бавно. В доклада дори се посочват фактори, които могат да направят Газа негодна за живот до 2020 г.

Алеви подчерта, че се полагат усилия за предотвратяване на ескалация на напрежението между Израел и палестинската територия. Местен депутат е заявил пред местното издание Хаарец, че ситуацията в Газа се влошава и ООН прогнозира възможни катастрофални последици. Има опасения, че влошилата се икономическа се ситуация може да доведе до засилване на антиизраелските настроения в Газа. Това обтяга отношенията между двете страни. В момента, в ход е план за създаване на повече работни места за палестинци в Израел, чрез които да се подобри икономическото положение в Газа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА