1 Март, 2016 14:55 1 003 0

Символично погребение на Омар Зайед в Газа

  • газа-
  • погребение-
  • омар зайед

Той беше открит мъртъв в двора на палестинското посолство в София

В Газа беше проведено символично погребение на убития в България палестинец Омар Зайед, съобщи Ал Джазира.

Зайед бе открит мъртъв в двора на палестинското посолство в София в края на миналата седмица. Приятели и роднини на Зайед се събраха да почетат неговата памет. В момента следователи проучват, дали той не е бил бутнат от някой от етажите на сградата.

Зайед е роден в град Дженин, като е осъден на доживотен затвор за убийството на израелски студент. Той е живял в България от 1994 г. Неговите жена и три деца вече имат българско гражданство.

Съпругата на Зайед – Рания е убедена, че израелските служби стоят зад убийството на мъжа й.

"Дори вътре в палестинското посолство му беше казано, че израелците държат ключа от вратата. Беше му казано, че той е в посолството, но няма как да бъде защитен. Там настояваха той да напусне посолството“, заяви Рания Зайед.

Палестинският президент Махмуд Абас определи смъртта на Зайед като „престъпление“. WAFA съобщава, че той вече е наредил разследване по обстоятелствата около неговата смърт. Говорител на израелското външно министерство съобщи, че там са научили за случая от медиите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА