10 Март, 2016 12:50 1 615 1

Австралия е в шок след самоубийството на 10-годишно момиче

  • австралия-
  • самоубийство-
  • момиче-
  • лума

Полицията в Лума съобщи, че смъртта на детето е разстроила местната общност

Жителите на отдалечена общност в Австралия търсят отговори след самоубийството на местно 10-годишно момиче, съобщи Би Би Си.

Тялото на детето е намерено в Лума, района Кимбърли в неделя.

Това е 19-ото самоубийство в Западна Австралия от декември насам.

Полицията в Лума съобщи, че смъртта на "красивото момиче" е разстроила местните жители. "Това е напълно неочаквано, разтърси общността", заяви старши сержант Невил Рип пред австралийските медии.

Животът на момичето е бил помрачен от "травма и трагедия", съобщиха властите. "Тя е била свидетел на самоубийството на друг близък член на семейството", каза министърът за закрила на детето в Западна Австралия Хлън Мортън.

Докладите съобщават, че родителите на момичето живеели на стотици километри разстояние. То наскоро се е преместило да живее в района с голямото си семейство, след смъртта на по-голямата й сестра.

Според експерти, има 9 пъти по-голяма вероятност аборигените на възраст 14 години и по-малко да мислят за самоубийство, отколкото останалата част от населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 граматик

    2 0 Отговор
    Уважаема госпожо Трачева, материалът Ви е разтърсващ, но моля, не превеждайте буквално!
    "Extended family" означава далечни роднини, сродници, родственици.
    Не го превеждайте като "голямото семейство". Нали точно затова се е самоубило момичето, защото семейството й не е голямо! А пък аборигените с големите семейство именно не се самоубиват.
    С най-добри чувства.
Новини по държави: