13 Март, 2016 10:32 1 105 0

Австрия подкрепя затварянето на балканския маршрут към Европа

  • австрия-
  • бежанци-
  • балкански маршрут-
  • европа-
  • мигранти-
  • граници-
  • ес

Австрийският външен министър Себастиян Курц заяви, че границите на ЕС трябва да бъдат затворена на Балканите

Австрия подкрепя затварянето на балканския маршрут към Европа - 1
Снимка АП/БТА

Австрийският външен министър Себастиян Курц заяви, че границите на ЕС трябва да останат затворени, за да се предотврати влизането на имигранти и бежанци в Европа.

"Граници трябва да останат затворени", каза в интервю за германския вестник Курц "Билд ам Зонтаг".

"Ние трябва да продължим да правим това, което сме правили до сега относно мигрантския маршрут през Западните Балкани, ситуацията по Средиземноморието и в Италия, за да стане ясно, че вече не могат неконтролируемо да се промъкват в Европа", каза той.

Австрия е една от страните, които затегнаха граничния контрол, заради огромния наплив от бежанци. Тя бе последвана от Словения, Хърватия, Сърбия и Македония.

Според австрийския външен министър незаконното преминаване на границите няма да може да бъде напълно спряно, затова трябва да се затворят всички пътища за нелегални мигранти към Европа.

„Времето на безконтролното проникване в Европа свърши, независимо по кой маршрут“, казва той, посочвайки, че границите може да бъдат отворени отново, едва когато мигрантският поток намалее.

Според председателя на Европейския съвет Доналд Туск, 128 000 души са пристигнали в Европейския съюз от Балканите през първите два месеца на тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: