14 Април, 2016 20:44 1 845 5

В НАТО притеснени от закачките между Русия и САЩ

  • русия-
  • нато-
  • сащ

Йенс Столтенберг смята, че евентуално излизане на Великобритания от ЕС няма да се отрази добре на НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг разкритикува инцидента, при който руски бомбардировачи минаха опасно близо до американския боен кораб „Доналд Кук“ в Балтийско море, съобщи La Razon.

Според Столтенберг този случай показва нуждата от разработване на механизъм за „намаляване на риска от подобни действия и инциденти“.

„Този тип поведение е непрофесионално и не е безопасно. От дълго време аз подчертавам нуждата от действия за намаляване на риска от подобни инциденти“, заяви Столтенберг след разговори с британският премиер Дейвид Камерън.

„Една силна Великобритания в Европа е добър фактор за НАТО. Дали страната ще остане в ЕС е въпрос, който трябва да решат нейните граждани. Великобритания е конструктивна и в НАТО и в ЕС, като помага за сътрудничеството между двете страни. Една по-фрагментирана Европа е лоша за нашата сигурност и за НАТО. Смятам, че трябва да помислим върху това“, заяви Столтенберг.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Oven

    2 2 Отговор
    Гнездото на злото САЩ и престъпната организация НАТО трябва да бъдат премахнати от света само тогава ще има мир на земята.
  • 2 elin

    2 2 Отговор
    Прекрасно
  • 3 Гост

    0 3 Отговор
    Не знам дали не трябва да се притесняват повече от Тръмп, чийто изказвания варират от закриване на пакта до изтегляне на американските войски и помощ на партньор само при нужда.
  • 4 Тръмп президент

    2 1 Отговор
    Ами това ще е много добра идея, за закриване НАТО и прибирането на американците на техния си континент без да се месят по целия свят без някой да ги е канил.
  • 5 по темата

    1 1 Отговор
    Сигурно, понеже са видели как Сахара се разширява в цяла Западна Европа.
Новини по държави: