17 Април, 2016 18:10 1 323 2

Израел никога няма да се откаже от Голанските възвишения

  • бенямин нетаняху-
  • голанските възвишения-
  • израел

Бенямин Нетаняху не вярва, че Сирия ще възстанови старото си състояние

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че неговата страна никога няма да се откаже от Голанските възвишения, съобщи ABC.

Израел превзе Голан от Сирия по време на близкоизточната война от 1967 г. и го анексира през 1981 г. Нетаняху изрази своето съмнение, че Сирия ще успее да се възстанови вида си от преди началото на войната. Той заяви, че няма да пречи на стабилизирането на страната, стига то да не противоречи на интересите на неговата страна.

„Голанските възвишения завинаги ще останат под контрола на Израел. Минаха вече 50 години. Крайно време е международната общност да признае нашето право над тях“, заяви Нетаняху.

Той говори по време на церемониално правителствено заседание, което се провежда точно в Голан.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    1 2 Отговор
    Абе тоз по-добре да не се зарича че не се знае какви времена ще настъпят.