25 Април, 2016 12:48 10 853 7

Атентатът в Истанбул – удар срещу туризма, а не срещу израелците

  • истанбул-
  • израел-
  • туризъм-
  • ислямска държава-
  • цел-
  • атентат

Няма данни атентатът да е бил насочен конкретно срещу израелски граждани

Атентатът в Истанбул – удар срещу туризма, а не срещу израелците - 1
Снимка: БТА/ AP

Израелското контратерористично бюро обяви, че атентатът в Истанбул е бил насочен срещу туристическия сектор, а не конкретно срещу израелци, съобщи „Дейли Сабах“.

При атаката в историческия център на турския град през миналия месец бяха убити четирима души, трима от които израелски граждани.

Според Ерусалим атентаторът-самоубиец е целял да нанесе удар по туризма на южната ни съседка. Няма индикации, че е набелязал именно израелски туристи.

Това обявиха израелски служители на контратерористичното бюро.

Направените ДНК тестове от мястото на местопрестъплението посочиха връзка на джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Вътрешният министър Ефкан Ала заяви на пресконференция, че атентаторът е идентифициран като Мехмет Йозтюрк, роден през 1992 година в югоизточната провинция Газиантеп.

Министърът добави, че убиецът е имал връзки с джихадистката групировка „Ислямска държава“, но не е бил следен от полицията заради чисто досие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 турист

    2 0 Отговор
    "Направените ДНК тестове от мястото на местопрестъплението посочиха връзка на джихадистката групировка „Ислямска държава“. ИД вече има и ДНК и я идентифицират на място?!?

    Коментиран от #4

  • 2 Нова

    1 2 Отговор
    Тия чеченци от идил всъщност вършат мръсната работа на Русия. Има голямо сходство в намеренията и действията им.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "турист":

    По-скоро искат да ни намекнат, че всеки член на ИД има ДНК профил при тях, а това че не е следен е друга работа. Явно е считан за лоялен от тия дето е трябвало уж да го следят.
    Кофти, със собствените камъни по собствената глава.
  • 5 Изумен

    2 1 Отговор
    Българите не трябва да ходят в ислямски държави в тези размирни времена, та какво остава за израелци. Луди ли са тези хора?
  • 6 Че Ге Вара

    0 0 Отговор
    Хммм,това с ДНК,не се бях сетил,явно им взимат на тези дето се самовзривяват,дават им някакъв аванс на фамилиите,а после и остатъка,като се убедят че наистина е свършил работата лично,и че няма как да свидетелства от къде идва поръчката,САЩ,Русия,Израел,или НЛО може би,важното е че е пълно с елементарни идиоти да вярват в измишльотини като АлКайда,АЙ ДИ,Бен Ладен,ООН,Евросъюз,демокрация и тн.
  • 7 СОНИК

    1 0 Отговор
    Аз мисля,че тази година ще пострада и някой Български курорт,и предположението ми е Слънчев бряг.Атентатите неса случайност в Турция,а в Гърция кризата няма скоро да напълни курортите им.Русия удря ислямистите,Европа,Нато също,а ислямистите удрят места където туризма е силен и то с Руснаци,Немци изобщо Европейци.Мисълта ми е,че ги събират на 1 място,например в България и нанасят голям удар в 2,3 дискотеки,главната на Сл.бряг а жертвите ще са над 500 човека гаранция,и то руснаци,немци,англичани.Дано греша,но в България може да стане касапница,и няма кой да ги спре.Слаб контрол,корупция което е рай за изродите от ИД.Трябва да се затегне контрола и да се очаква неочакваното.Да пази Господ