26 Април, 2016 09:08 1 399 5

Хакери на Ислямска държава готови да смачкат САЩ

  • хакери-
  • държавен департамент-
  • сащ

Те обявиха хакерска атака срещу Държавния департамент

Група от хакери, подкрепящи групировката Ислямска държава обявиха, че са откраднали персонална информация за служители на Държавния департамент на САЩ, съобщи Fox News.

Хакерите публикуваха серия от скрийншотове с обещание да „смачкат“ САЩ. Групата е известна с прозвището „Кибер Халифат“.

„Вашата система не успя да се справи с нашите атаки. Сега ние ще ви смажем отново“, се казва в съобщение на групата.

Хакерите твърдят, че са получили достъп и до данните на 18 000 саудитски работници по сигурността. През миналата седмица специалисти заявиха, че са били публикувани имената на 3500 граждани на Ню Йорк.

Все още няма реакция от Държавния департамент. Вчера президентът на САЩ Барак Обама беше на посещение в Хановер. Там той разговаря с лидерите на Италия, Франция, Великобритания и Германия. Основна тема на разговорите беше борбата с Ислямска държава. Обсъдено беше и противодействието на кибер атаките от страна на групировката. Очаква се и засилване на натиска срещу терористите.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    2 0 Отговор
    Що не си вземат лаптопите и да отидат да живеят в пещерите?

    Коментиран от #4

  • 2 Цура

    0 2 Отговор
    Заедно с Русия ще успеят да доведат САЩ и Европа до разпад.
  • 3 Волен Сидеров

    1 2 Отговор
    това ще рече-хакери на сащ срещу сащ -все по интересно става
  • 4 а ся

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Пещерняци който си взимат информация от Държавния департамент на САЩ . Май не са те пещерняци . То и за северна Корея ни разправят , че умират от глад и ядат хора , но изстрелват балистични ракети и спътници в космоса .
  • 5 Мишка

    1 2 Отговор
    Спомнете си приказката за Икар.След това погледнете политиката на Обама(САЩ) и Меркел(ЕС) както и НАТО.Къде летят те.И не са ли прекалено близо до слънцето с восъчните си крилца.Лошото е че и Ние сме върху тия восъчни крила.