Last news in Fakti

24 Май, 2016 10:49 1 123 0

Тайван с нов премиер и нов кабинет

  • премиер-
  • кабинет-
  • встъпване в длъжност-
  • приоритети-
  • икономика-
  • сътрудничество-
  • официална церемония

На 20 май тази година се състоя официалната церемония по встъпване в длъжност на новия президент, премиер и кабинет в страната

По време на официалната церемония за встъпване в длъжност новият премиер на Република Китай Лин Чуан даде своето обещание, че той и неговият кабинет ще комуникират искрено с хората, ще се стремят към постигане на консенсуси по основни въпроси и ще инициират всеобхватни реформи, дълго чакани от обществото.

„Чухме гласа на народа и техните очаквания за новото правителство. Надявам се и вярвам, че ще успеем да разсеем всички съмнения. Един от основните ни приоритети е решаването на проблема с икономическата стагнация“, заяви Лин.

Премиерът посочи недостатъчните инвестиции като една от основните причини за високото ниво на безработица в страната и ниското заплащане на труда. Той даде дума, че кабинетът ще се стреми да засили вътрешните инвестиции, като се фокусира върху три ключови области – подписване на споразумения за свободна търговия и присъединяване към регионалните икономически и търговски организации; култивиране на местната промишленост; и поставянето на пет цели за индустриално развитие, сред които са насърчаването на растежа на индустриалните клъстери в области като биотехнологии и фармацевтични продукти, национална отбрана и зелени технологии.

Лин подчерта, че членовете на новия кабинет трябва да демонстрират четири основни качества, за да се отговори на очакванията на обществото, а именно: възможностите за ефективна комуникация и практическото решаване на проблемите; идентифициране на политическите приоритети, основани на принципите на иновативност, създаване на работни места, справедливо разпределение на благата и устойчиво развитие; постигане на зададените политически цели чрез използване на ограничени ресурси и стимулиране на сътрудничеството.

Икономист в Университета на Илинойс в Урбана-Шампейн, Лин започва своята професионална кариера в академичните среди, където натрупва богат опит. По-късно застава начело  на Генералната дирекция за бюджета, счетоводството и статистиката в рамките на Изпълнителния Юан между 2000г. и 2002г., а в периода 2002-2006г. е финансов министър на страната.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА