Last news in Fakti

28 Май, 2016 12:26 1 067 1

Всеки десети член на "Алтернатива за Германия" доскоро се е клел на Меркел

  • меркел-
  • алтернатива за германия
Всеки десети член на "Алтернатива за Германия" доскоро се е клел на Меркел - 1
Снимка: АП/БТА

Една четвърт от членовете на дяснопопулистката партия "Алтернатива за Германия" преди това са били в други партии, като 2300 от тях са били членове на Християндемократическия съюз (ХДС), оглавяван от канцлера Ангела Меркел, пише вестник "Билд".

"Алтернатива за Германия" има 23 000 членове. Освен от ХДС тя е привлякла "евроскептици" от Социалдемократическата партия на Германия - 1212 души.

Общо около 6000 от членовете на новата партия преди това са били в други политически формации.

 "Алтернатива за Германия" се появи през 2014 г. и дълго време се занимаваше с критика на икономическите политики на страната. След задълбочаването на кризата с мигрантите, тя започна да трупа рейтинг с критиките по адрес на канцлера Меркел. Към момента партията е представена в парламентите на половината германски провинции, а през 2017 г. се кани за първи път да се появи в Бундестага.

В своята нова програма  "Алтернатива за Германия" се е фокусирала върху отрицанието на исляма. По време на скорошния конгрес на партията се заговори, че има несъотвествие между исляма и конституцията на Германия. Зам.-председателят Беатрис фон Шторх говори, че партията планира да забрани строежа на минарета и носенето на бурки. Партията счита, че ислямът не е просто религия, а политическа идеология, която оказва пряко влияние на живота във Федералната република.

Местни наблюдатели изразяват загриженост, че евроскептиците влизат в конфронтация не с бежанските потоци, а с религия, изповядвана от стотици хиляди германски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бахмаамууу

    1 2 Отговор
    ЗигХайл майн фюрер Меркел-Хитлер.... Който не е учил или забравя историята е осъден да я изживее със всичкия си ужас на ново!
Новини по държави: