3 Юни, 2016 15:54 1 251 1

Германски репортери тестваха сигурността във Франция. Какъв е изводът?

  • франция-
  • сигурност-
  • кетчуп-
  • репортери-
  • експеримент

Тревожни резултати дни преди старта на Евро 2016

Германски репортери тестваха сигурността във Франция. Какъв е изводът? - 1
Снимка: БТА/ AP

Броени дни преди началото на Европейското първенство във Франция репортери от германската телевизия ARD решиха да тестват мерките за сигурност по френските стадиони.

Френските власти удължиха извънредното положение заради терористичните атентати в Париж и Брюксел. Има сериозни опасения, обаче, че Евро 2016 може да се превърне в цел на джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Немският екип от репортери успя да вкара бутилки от кетчуп на терена по време на приятелската среща между Франция и Камерун (3:2), играна на 30 май в Нант, съобщи ДПА.

След експеримента от ARD обявиха и становището на УЕФА, което не е особено успокояващо за милионите привърженици, които ще посетят мачовете – в Нант няма да се проведе нито една среща от турнира.

Организаторът на Европейското Мартин Кален заяви, че резултатът от експеримента „не е добър“.

Мерките за сигурност на Евро 2016 ще бъдат драконовски – те ще включват разполагането на 77 000 единици от силите за сигурност и 13 000 частни охранители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BGБГ

    0 0 Отговор
    ТОЧНО ТАКА, ДАВАЙТЕ ИДЕИ
Новини по държави: