Last news in Fakti

21 Юни, 2016 10:16 1 289 0

Бомбена истерия в Брюксел

  • брюксел-
  • истерия-
  • бомбена

Един задържан след сигнал за бомба в търговски комплекс

Един човек беше арестува по време на антитерористична операция, предизвикана от сигнал за бомба в търговски център в Брюксел, съобщи Би Би Си.

Белгийските медии се позовават на говорител на местната полиция, според който властите са били уведомени за „подозрителна ситуация“ рано през тази сутрин. Улиците около търговския комплекс в центъра на града бяха затворени. Според някои медии задържаният вероятно е пренасял експлозиви. 

Белгийският премиер Шарл Мишел вече е свикал среща на националния кризисен център в страната. През миналата седмица белгийската полиция е излязла със съобщение за повишена опасност, касаеща търговските центрове в страната.

През последните дни в Белгия се провежда антитерористична операция, в която бяха задържани десетки души по обвинения за връзки с терористи. Има информации, че трима от тях са подготвяли атентат на територията на отцепената днес улица. В Брксел има повишени мерки за сигурност, след като десетки загинаха по време на атентатите през март.

По последни данни коланът на заловения мъж, за който се смята, че е бил зареден с експлозиви, е бил пълен сол. Съобщава се, че е намерен пакет до отцепения търговски център.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: