Last news in Fakti

3 Юли, 2016 18:17 1 351 0

Тайван затяга връзките с Парагвай

  • тайван-
  • парагвай-
  • панама-
  • панамски канал-
  • сътрудничество-
  • дипломация-
  • съюзник-
  • търговия-
  • икономически растеж-
  • върховенство на закона-
  • мир

Новоизбраният президент на страната посети южноамериканската държава по-рано тази седмица.

Празидентът на Република Китай Цай Ин-Уен приключи втория етап от официалното си девет дневно посещение при своите дипломатически съюзници Панама и Парагвай.

Първата официална визита от встъпването в длъжност на новия тайвански президент през месец май тази година бе повече от успешна.  Цай поднесе своите благодарности на президента на Парагвай Орасио Картес за гостоприемството и заяви, че силно вярва в бъдещото задълбочаване на икономическите и политическите връзки между двете страни.

„ Въпреки че Тайван и Парагвай са географски отдалечени, те споделят едни и същи ценности и стремежи, свързани със съзадаване на подходящи  условия за по-добро бъдеще за хората“, каза Цай по време на прощалния прием в столицата Асунсион. „Ние ще работим в тясно сътрудничество с Парагвай в посока укрепване на демокрацията, мира и върховенството на закона“, допълни още тя.

Подчертавайки забележимия икономически растеж на южноамериканската страна през отминалата година, президентът на Тайван изрази и своите надежди за засилване на двустранното икономическо и търговско сътрудничество.

Цай Ин-Уен оглави делегация от тайвански политически представители, бизнесмени и членове на медиите, която присъства на официалната церемония по откирването на проекта за разширяване на Панамския канал по покана на президента на Панама Хуан Карлос Варела. Държавният глава се възползва от възможността да посети и Парагвай и да преразгледа проектите за двустранно сътрудничество.

По време на пресконференция пред тайвански медии по-рано тя изтъкна основните различия между нейния прагматичен  подход и този на предишната администрация, когато става дума за дипломация.

„Днес Таиван е иправен пред редица нови предизвикателства на международната сцена и единственият начин да се справи с тях, е да подхожда с доза прагматизъм.  В тази връзка ние се стремим да развиваме взаимно допълващи се сътрудничества с нашите дипломатически съюзници", заяви Цай.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА