Last news in Fakti

13 Август, 2016 23:10 1 278 0

Тайван дари 100 000 долара на Белиз за възстановяване след урагана Ърл

  • тайван-
  • белиз-
  • ураган-
  • ърл-
  • дарение-
  • бедствие-
  • авария-
  • щети

Ураганът, достигнал категория 1, нанесе сериозни щети в региона

Правителството на Република Китай изрази съчувствието си към своя дипломатически съюзник от Централна Америка – Белиз -  в резултат на опустошителния ураган Ърл, който нанесе големи щети в региона.

Тайван за пореден път доказа своята готовност да помогне на нуждаещите се като направи дарение на стойност 100 000 щатски долара за възстановяване след бедствието.

От Министерство на външните работи в страната заявиха, че тази подкрепа е израз на близките приятелски отношения между двата народа, допълвайки, че тайванското посолство в Белиз наблюдава ситуацията и поддържа връзки с висши длъжностни лица, за да бъде в помощ за бързото възстановяване.  Според Министерството, от посолството в Белиз са взели незабавни мерки още преди настъпването на урагана, сред които са създаване на авариен екип и поддържане на близък контакт с тайванските емигранти.  

Ураганът Ърл, достигнал категория 1, донесе ветрове с до 130 км/ч. и проливни дъждове, които наводниха повече от 2100 домове. Сериозно засегнат е и секторът на селското стопанство. Унищожените култури и повредени съоръжения ще се отразят на износа и на националната икономика в краткосрочен до средносрочен план.

Отношенията между Белиз и Република Китай се засилват от възникването си през 1989 г. насам. Двете срани си сътрудничат в редица области, сред които култура, икономика и туризъм.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА