13 Август, 2016 23:15 1 723 0

Здравословен обяд в училищата в Тайван

  • тайван-
  • училища-
  • био-
  • органична храна-
  • инициатива-
  • мерки-
  • регистър на храните

Инициативата е предложена от Съвета на земеделието

Правителството на Република Китай активно насърчава използването на органични храни от местен произход в учебните заведения в странта с цел осигурняване на здравословен обяд за учениците. В допълнение се работи и по оптимизация на Регистъра на храните – специална „облачна“ система, която позволява на родителите да следят какво се сервира в учебните заведения.

Инициативата, предложена от Съвета на земеделието, е сред основните приоритети на правителството на Тайван. На свой ред по време на седмичното заседание на кабинета премиерът заяви, че въпросите, касаещи здравето и благосъстоянието на целия народ и особено на децата, са най-важни и не бива да се пестят време, усилия и средства в тази област. Съветът на земеделието и Министерството на образованието ще работят съвместно, за да се постигнат набелязаните цели, а те са на първо време поне веднъж или два пъти седмично да се предоставя питателна органична храна.

Цай Чи-хун, оглавяващ Съвета на земеделието, каза, че  редовно ще се взимат проби и ще се правят тестове, за да се гарантира качеството и произхода на съставките на храните в училищата. Тези решения са в съответствие със стратегията на президента Цай Ин-Уен за повишаване доверието на гражданите в мерките за безопасност на храните. С цел оптимизация на процеса на проверка, от Министерството на икономиката са поставили изискване на всички продукти, закупени от местните училища, да бъдат поставени специални кодове, посредством които Регистърът ще пази пълната история на потреблението на хранителни продукти в училищата.
Правителството ще продължава да работи по посока изграждане на навици за водене на здравословен начин на живот на гражданите на Тайван и това е само една от стъпките, които са планирани.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА