Last news in Fakti

20 Август, 2016 16:29 1 088 0

Авторът на бестселъра за смъртта на Осама ще плати 7 млн. долара

  • бестселър-
  • осама бин ладен-
  • плати-
  • споразумение-
  • правителство-
  • мат бизонет-
  • командос

Той е нарушил споразумението за неразгласяване

Авторът на бестселъра за смъртта на Осама ще плати 7 млн. долара - 1

Бивш командос от военноморските сили на САЩ, който написа бестселър за ролята си в атаката, при която бе убит Осама бин Ладен, трябва да плати 7 милиона долара на американското правителство за нарушаване на споразумението за неразгласяване, съобщи "Ню Йорк Таймс"..

Мат Бизонет не успя да получи разрешение от Пентагона преди книгата "Няма лесен ден“ да бъде публикувана през 2012 година.

Той се е съгласил да се откаже всички печалби и авторски възнаграждения, както и от филмовите права и хонорари като оратор, които е получил и които трябва да получи в бъдеще. В замяна на това правителството ще отхвърли останалите искове за носене на отговорност.

Постъпленията от книгата му вече  възлизат на повече от 6, 6 млн. долара и Бизонет има 4 години да ги плати.

В изявление в окръжен съд в щата Вирджиния, Бизонет призна, че не е успял да представи книгата си за преглед преди публикуването ѝ.

Той също така се извини, като каза, че действията му са били провокирани от грешния съвет, който адвокатът му е дал.

"Това беше сериозна грешка, която призовавам други да не повтарят", каза той пред CBS News.

Бившият командос, който пише под псевдонима Марк Оуен, ще има четири години, за да плати по-голямата част от парите на правителството, според АП.

Той разполага с 30 дни, за да плати 100 000 долара, които е спечелил от презентации и представяния около книгата, за които Пентагона не е дал разрешение.

Лидерът на Ал Кайда бе убит през май 2011 г. по време на специална операция на американските военни в Аботабад (Пакистан), а тялото му бе погребано в морето.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА