28 Август, 2016 12:42 1 228 1

Румъния задълбочава връзките с Вишеградската четворка

  • румъния-
  • дачиан чолош-
  • вишеградска четворка

Страната призова за единство в ЕС

Румъния ще продължи да развива сътрудничеството си с Вишеградската четворка. Това бе заявено от румънския премиер Дачиан Чолош след неговата среща с полския премиер Беата Шидло, съобщи E-politic.

“В бъдеще със сигурност ще проведем още консултации с Вишеградската четворка. Румъния показа желание да участва в този диалог. За нас комуникацията с други страни членки е много важна. Ние сме отворени да продължим този диалог, още повее по теми, които представляват взаимен интерес.

Ние можем да работим заедно, на различни нива на консултиране. Излизането на Великобритания от Съюза е повратен момент. Той трябва да се използва, за да се вземат мерки за засилването на доверието на гражданите към ЕС в краткосрочен план. Важно е да останем единни“, заяви Чолош.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Демек иска да подкрепи страните, които не са съгласни да приемат бежанци на тяхна територия. Само че го усуква кат румънски циганин, вместо да го каже направо. Всъщност те ся румънягите ще изчакат да видят накъде ще задуха вятъра, и без тва бежанците нямат никакво желание да ходят там, нито пък са им на пътя към европата. Ама ако ЕС ги принуди да приемат квота от бежанци веднага ще ревнат, и вече няма да искат да са "единни".
Новини по държави: