5 Септември, 2016 13:30 1 495 0

Тайван поддържа дипломатическия съюз със Светия престол

  • тайван-
  • ватикана-
  • светия престол-
  • дипломация-
  • съюзник-
  • майка тереза

Вицепрезидентът на Тайван присъства на церемонията по канонизирането на Майка Тереза

Тайван поддържа дипломатическия съюз със Светия престол - 1

Вицепрезидентът на Република Китай Чен Чиен - джен заяви, че страната ще продължава да укрепва партньорството си със Светия престол, описвайки отношенията между страните като „съюз, основан на ценности и любов“.

„Светият престол е важен съюзник, който поддържа дипломатически отношения с Тайван в продължение на 74 години. Двете страни се стремят към свобода на религията, състрадание и доброта и подчертават значението на демокрацията, свободата и човешките права.“, каза Чен по време на вечеря с тайвански духовнижи и емигранти в Рим.

Вицепрезидентът, който присъства на церемонията по канонизирането на Майка Тереза, заяви още, че последната е имала силна връзка с Тайван. Тя е изпратила монахини от нейния орден Мисионери на милосърдието, които да помогнат за създаването на дом за възрастни хора в страната през 1984 г., а година по-късно самата тя отива на посещение в Република Китай в отговор на поканата на тогавашния президент.

„Аз самият дълбоко уважавам Майка Тереза, защото тя ценеше всеки индивид, зачиташе неговите чисто човешки права и се грижеше за физическото и духовно благосъстояние на всеки. Точно към това трябва да се стремим и ние и правителството трябва да работи в тази посока“, заяви още Чен, допълвайки, че сред основните приоритети на правителството е именно осигуряване на благосъстоянието на бедните хора и хората в неравностойно положение. Също така се работи усилено и за нова пенсионна реформа, която да гарантира на възрастното население достоен живот и задоволяване на основните нужди дори и след пенсиониране.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА