Last news in Fakti

5 Септември, 2016 14:55 3 488 0

Тайван е най-доброто място за живеене за емигранти

  • тайван-
  • internations-
  • forbes-
  • емигранти-
  • най-добро място за живеене-
  • класация-
  • проучване-
  • изследване

Това показаха данните от проучване на InterNations

Тайван е най-доброто място за живеене за емигранти - 1

Тайван е обявен за най-доброто място за живеене за чужденци в световен мащаб. Това показаха данните от изследване на InterNations.
„Тайван е нашият голям победител. Това е мястото, което предоставя най-добро качество на живот и лични финанси за чужденците, живеещи там“, заяви Малте Зеек, основател на InterNations  - най-голямата в света мрежа за хора, живеещи в чужбина, по време на интервю за Forbes.

Изследването обхваща широк кръг от теми и се фокусира върху щастието на участниците и техния живот зад граница. Повече от 14 000 респонденти, представляващи 174 националности, взеха участие и отговориха на въпроси, свързани с пребиваването в чужбина, семейния живот зад граница, личните финанси, качеството на живот, намирането на работа, възможностите за растеж в кариерата и много други.

Тайван изпревари двукратния шампион Еквадор и се класира на първо място сред останалите 67 страни в общото класиране, като е и в топ 10 по всеки отделен индекс.

Резултатите показват, че страната е на второ място по индекса, касаещ намирането на работа в чубина. Около 34 на 100 от емигрантите в Тайван са напълно удовлетворени от работата си, което е два пъти повече от средните стойности в световен мащаб. Тридесет процента от анкетираните са заявили, че се чувстват отлично що се отнася до възможностите за баланс между работата и личния живот.

След Република Китай в списъка се нареждат дестинации като  Малта, Еквадор, Мексико, Нова Зеландия, Коста Рика, Австралия, Австрия, Люксембург и Чехия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА