Last news in Fakti

15 Септември, 2016 17:12 1 535 2

Бъдещето на Европа се решава на българската граница

  • българия-
  • граница-
  • вишеградска четворка

Вишеградската четворка ще настоява ЕС да подкрепи усилията на България за ограничаване на бежанския поток

„Бъдещето на Европа ще се реши на границата между България и Турция“, това беше заявено от представителя на унгарския премиер Виктор Орбан – Янош Лазар, цитиран от „Ройтерс“.

Той заяви, че основната цел на страните от Вишеградската четворка по време на срещата на върха на ЕС в Братислава ще бъде България да бъде подпомогната в своите усилия да опази границата си с Турция от нахлуване на имирганти. Очаква се държавите да направят съвместни предложения по време на срещата в петък.

„Очакваме страните от Вишеградската четворка да излязат със съвместно изявление в петък. В центъра на вниманието ще бъде укрепването на легитимността на нациите в ЕС“, заяви Лазар.

Той отново подчерта подкрепата на групата за формирането на единна европейска армия. Призовава се и засилване на граничната агенция “ФРОНТЕКС“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антисорос

    0 0 Отговор
    е горко на Европа с тия г-золизци на американочифутите
  • 2 peter

    0 0 Отговор
    ZABELEJETE KAKVA STOIKASA VSENO SHTE IZLETQT KATO DETSKITE FILMCHETA SUPERMEN XAXAXA
Новини по държави: