Last news in Fakti

27 Септември, 2016 10:16 4 025 6

Експлозии разтърсиха Дрезден

  • експлозии-
  • бомби-
  • дрезден

Няма пострадали

Германският град Дрезден беше разтърсен от два взрива през тази нощ, съобщи Spiegel.

Две бомби са избухнали пред джамия и сградата на Международния конгрес. В резултат на експлозиите няма ранени. Има неуточнени имуществени щети.

Информации за първия взрив са били получени от полицията в 21:53 ч. местно време. Експлозията край джамията е била причинена от самоделно взривно устройство. Имамът, неговата съпруга и техните деца са дали показания на полицаите.

В 22:19 ч. е пристигнала информация за втора експлозия край сградата на Международния конгрес. Намиращите се в сградата са били евакуирани.

На този етап се работи по вариант за ксенофобски мотиви. Търси се връзка и с честването на Деня на германското единство, което ще стане през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Леко предупреждение към гаджалите, кво ги чака ако продължават да си безчинстват в Германия. Понеже източна Германия беше под руски контрол навремето хората там са свикнали на малко по-строги порядки и манталитета им е по-различен от тия в западна. Едно време при соца "отклонения" като хомосексуализъм, наркомания, религиозен фанатизъм и разни други неща изобщо не бяха толерирани, за разлика от западните общества. Неслучайно в тая сложна за Европа ситуация много от страните в бившия Варшавски договор проявяват по-адекватна реакция и имат по-правилно отношение към ислямското нашествие дето настъпи в последните години.

    Коментиран от #2

  • 2 Т-34

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Гостче в германия и изобщо в европа няма ислям от 10 години а от 50 години сега кажиси по точно от 10 г насам има циганеишина баиганьо стигасте се обвинявали исляма и гаджалите

    Коментиран от #4, #5

  • 3 шшш

    0 0 Отговор
    В Европа няма ислям,има радикален ислям....а тези горките бежанци които насилваха жени и деца в Кьолн и др. градове в Европа са дошли от Марс...
  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Т-34":

    Те като гърмят бомби се нарича псичично разтройство, а някой друг като гръмне към тях е ксенофобия. Как ги разграничават, не знам.
    Като насилват момичета сигурно е свалка, като насилват момчета просто са се объркали със свалката. Като колят вероятно са се увлякли в готвенето, те нали свинско не ядат и се объркват.
    Точно в Германия ми скачаха по алеите в парка и ми викаха защо не съм четял корана, това бе преди 15г. сега каква е, не искам да си представям.
  • 5 наблюдател

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Т-34":

    Ислям не знам от колко години има,но "Mein Kampf" се чете здраво и ще има какво да се види ако резаците продължават да се изявяват.
  • 6 Да ама не

    0 0 Отговор
    Нали американизираната евробюрокрация непрекъснато тръби за "равенството в многообразието" - ето сега идва и равенство във взривяването ....
Новини по държави: