Last news in Fakti

7 Октомври, 2016 10:42 1 200 1

Китайски турист в бежански лагер по погрешка

  • турист-
  • лагер-
  • германия

Куриозен инцидент в Щутгарт

Китайски турист  в бежански лагер по погрешка - 1
Снимка: БТА/AP

Китайски турист, който по време на свое посещение в Германия се опитал да докладва за откраднат портфейл, несъзнателно подписал заявление, в което заявява, че е бежанец, съобщи „ДПА“.

Така той бил блокиран в подслон за бежанци в продължение на близо две седмици. Големият проблем на 31-годишният мъж, бил че не знае немски език и говори само на мандарин.

„Той е прекарал 12 дни в капана на нашата бюрократична джунгла, защото не е можел да общува. За съжаление Германия е изключително бюрократична държава и това се видя при кризата с бежанците“, заяви Кристоф Шлютерман, който управлява лагера, в който човекът е бил блокиран.

Инцидентът е станал в град Щутгарт. Представители на властите твърдят, че документът е бил подписан в присъствието на преводач. Служители на лагера обаче забелязали, мъжът е различен. Той е бил добре облечен и през цялото време се е опитвал да комуникира, но никой не е го е разбирал.

Случаят се изяснил, след като се появил преводач от местен китайски ресторант. Тогава станало ясно, че човекът е искал да пътува към Франция и Италия, а не да търси убежище.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като онзи с коня

    0 0 Отговор
    трябва да си малоумен, за да не различиш китаец от брадат талибан!
Новини по държави: