Last news in Fakti

24 Декември, 2016 13:55 4 593 16

Българка, живееща на Острова: Обвиняват нас за всичко

  • елена георгиева-
  • великобритания-
  • brexit-
  • обвиняват-
  • българка-
  • журналистка

Чужденците сега не са добре дошли, за разлика от преди осем години

Българка, живееща на Острова: Обвиняват нас за всичко - 1
Снимка: БТА/ AP

Преди години – ако си добър гражданин и допринасяш за общото благо, беше свободен да правиш собствените си неща. Сега обаче ни обвиняват – особено политиците – за всичко.

Това заяви българската журналистка на свободна практика Елена Георгиева в интервю за „Евронюз“. Изданието разговаря с няколко чужденци, живеещи във Великобритания от години и изкарващи там препитанието си.

Основният въпрос бе как се е променила страната и отношението й към пришълците след излизането на Великобритания от Европейския съюз.

„Brexit наистина ме натъжи. Мога да говоря само от собствено име, но знам, че съм допринесла за обществото, не нарушавам законите, плащам си данъците и работя много“, сподели 35-годишната българка, която живее на Острова от осем години.

„Щастлива съм, че моите британски приятели бяха страхотни. Никога не е имало разделение от това, че не съм британка. Но общото мнение е, че чужденците не са добре дошли“, каза още Елена Георгиева.

Тя заяви, че след проведения референдум и решението на британците да излязат от европейската общност, тя обмисля да се премести в Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    34 2 Отговор
    А в България за всичко са виновни Руснаците,макар че живеем вече 30 години в „демокрация“ (по български)

    Коментиран от #2

  • 2 Хр.И.

    7 14 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Не за всичко. Само за мърсотиите и гадостите.

    Радостите си ги прави ние.

    Коментиран от #10

  • 3 Kcaniba

    19 1 Отговор
    Абсолютно да!!
    И в другата цветуща демокрация- Украина например))
  • 4 доволен

    11 7 Отговор
    От 2007година живея в Англия .Работя в строителството и си върша добре работата.Не съм забелязал дискриминационно отношение към мен където и да е било.Това ,което пише журналистката са глупости. Явно и е трудно да се справя с работата си и има някакви проблеми, които я карат да обмисля да се премести.Ами мислете ,госпожо Георгиева.Може в шотландия да цъфнете и да вържете.
  • 5 бритиш няма вече

    17 3 Отговор
    Тази нация е в упадък от няколко години - те почти нямат местно производство ,най големите им компаний отдавна не са тяхна собственост а изкупени от чуждестранни инвеститори ! Англия ще затъва все по дълбоко и по дълбоко - след време когато си изгонят всичката евтина работна ръка ,защото англичанина е мързели и не обича да работи ТОЙ а някой като вас или черен индиец ,ще разбере колко много е сгрешил ама ще е късно !

    Коментиран от #8

  • 6 Гост

    6 0 Отговор
    Ами лъжа ли е.
  • 7 Тут мир ляйд абар бист ду нихт рихтих

    12 0 Отговор
    Ти може и да не си го слушал, но повечето имигранти определено са го чували. Аз също съм се сблъсквал с ксенофобия, макар впрочем всички да сме бели европейци. Пред мен в автомобила си - Шкода Рапид от 2015, моят бивш началник крещеше, че не понася българи и му се повръща от тях. Мнозина чехи оправдават действията си с думите "ми, той е българин", т.е. не може да пише, чете, говори, следователно за никакво повишение не може да става дума. Самата дискриминация има много форми и не се изразява само в словесни нападки, а и в достъп до ресурси, блага, работни позиции. Чета го във вестниците - "чужденци не взимаме", а става дума за евтини квартири или добри работни места. Какво като си плащаш, а не ползваш безплатно?!

    Във Великобритания преди години, когато още имаше визи, още служителката на летището - дебелог.за негърка с отвратителна физиономия ме започна с обидите. И не можеш да ѝ отвърнеш с "мръсно негро" или нещо такова, защото няма да ти разрешат да влезеш, въпреки визата. В Германия като видят руски звучащото ми име и обикновено ми пращат любезно писмо - "не можем да ви вземем на работа, защото намерихме по-подходящ кандидат"... Същата кандидатура, подписана с "Томас Мюлер", веднага получава телефонно обаждане, където отговарям аз, разбира се и веднага ме канят, щом обясня, че съм български гражданин, но баща ми е немец и оттам и името и недотам добрия немски.
  • 8 дфгхтреъй

    8 2 Отговор

    До коментар #5 от "бритиш няма вече":

    ама живи да ги оплачеш:))))
  • 9 Хасан

    10 3 Отговор
    Ами от векове те са свикнали да колонизират, робство,фашизъм, комунизъм.. Всичко се е пръскало от тях.. Нормално си е.. Някой ден трябва да се напише истинската човешка история. За Индия,за Алжир,за индианците,аборигените.. Арабите,
  • 10 Мършата

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хр.И.":

    Простия руснак живее в сива панелка, алкохолизира се, приема наркотици, мръзне в адския студ! Те не са ни виновни обикновените руснаци, а тия дето властват над тях. Олигарската корумпирана зган, презряна и уродлива, дано вечно носят прокобата на мръсотиите и гадостите си и дано гният и се пържат в ада в собствената си гной!

    Коментиран от #11

  • 11 Картинката е ясна

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "Мършата":

    Те всичките живеят в панелки, не само простите руснаци! Е, гледай една съседна статия, която обяснява, че богатството се концентрира в богатите и те управляват. Другите просто се заблуждават, че живеят. Ходят на работа, изплащат апартаменти, купуват коли. И у нас е така! И в Европа е така. и хората все са независими, защото нищо не зависи от тях, както твърдеше един стар и банален виц. Някои обвиняват евреите, защото с машинации забогатяват. Добре, ама богатите не са само евреи, а тяхното благополучие е същата тази наша шуробаджанащина - цялата рода се наредила там да краде и да смуче. Не се ли замисляте защо Западът има такива закони срещу конфликта на интереси десетилетия преди нас? Много по-рано са се сблъскали с този проблем и са се помъчили да намерят решение.

    Ницше го е казал - целият свят се движи от сластолюбие (желание за секс), властолюбие и алчност. Друго няма!
  • 12 Митко

    5 2 Отговор
    Сатаната играе и в дваъа отбора.рай на Зенята няма да има.След обрязването на долните глави идва ред и на горните.Спасението без Спасител е невъзможно.
  • 13 балканджи Йово

    11 5 Отговор
    Всички дето сте в чужбина,предадохте България- най красивата страна в света Не ви ли е срам нехранимайковци недни?Не сте достойни да се нарчате с гордото име БЪЛГАРИН!Вижте се как расъждавате и какво правите. Тоя ми бил виновен,оня ми бил виновен,а вие сте вода ненапита. Помнете КАМЪКА СИ ТЕЖИ НА МЯСТОТО! България ще се оправи и без вас.Поне се оттървахме от слабите,дето при първата трудност бягат,зящото са слепи и глухи когато Родината им е в нещастие.АНАТЕМА!!!
  • 14 Иванова

    3 4 Отговор
    Никой не заплашва българите на Острова.Такива, като журналистката ,,на свободна практика'' плашат желае
    щите да им,,отидат на гости''.Като не ви харесва ТАМ, заминавайте за Северна Корея,Русия, Куба!
  • 15 Иванова

    2 3 Отговор
    Разбрах , какво е казал Ницше.Знам, какво казваше приятел на баща ми.,,Иване, няма да победи ни класата, ни масата, ни расата . Ще победи КАСАТА''.
  • 16 Фриман

    3 1 Отговор
    За англосаксите няма значение българин ли си,руснак или немец, важното,че не си англосаксонец и това е! А вместо да бягате и да сервирате пури на господарите ви не е ли по-добре нещо да направим в нашата страна заедно? Някакво наследство за нашите деца,а не на някой? Мълчите? Нека да кажем,че са виновни руснаци,както винаги! За кво са ни помагали? Бихме говорили сега на турски, имат много хубави празници...мюсюлмански! Нали всички това го искаме? И да не са турци, но да имаме господари да ни управляват! Някой освен руснаци пролял ли кръв на тази земя да ни опази от смърта и робство? А? Ще кажа повече! Никой няма да го направи отново! И така да бъде! Няма смисл да се впрягаш за слаб,който после ще те удари в гръб! На мястото на руснаци не бих ни помагал повече! Цялата инфраструктура изградена по онова време вече е уничтожена,щото никой не я пазил,а сега питаме какво са принесли руснаци за нас?много,но всичко продадохме! А западняци какво са привнесли за нас? Геи,хабургери и гугл...нестабилност и злоба! Щото сме на фермата,а ролите си знаем!
Новини по държави: