Last news in Fakti

3 Януари, 2017 16:44 755 0

Арест за ревнив австриец, набедил сириец за терорист

  • австриец-
  • арест-
  • сириец

Той предизвикал мащабна полицейска акция в Австрия

Австриец беше арестуван, след като набедил сирийски имигрант за терорист и предизвикал мащабна полицейска акция, съобщи News 24.

61-годишният мъж бил задържан след европейска заповед за арест, след като посетил свои роднини в Румъния.

През ноември той изпратил анонимен имейл, в който твърдял, че 29-годишният сириец е командир на Ислямска държава и готви атентат в Инсбрук. Това предизвикало мащабна операция на елитния екип „Кобра“, който арестувал набедения сириец. По-късно обаче задържаният бил освободен, след като австриецът признал, че обвинението е било фалшиво. Мотивът за неговите действия е ревност.

Европейската заповед за арест е била издадена, след като австриецът, чието име не се споменава, е напуснал страната, без да уведоми за това полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: