Last news in Fakti

11 Януари, 2017 18:19 945 0

Юнкер: Трябва да подсигурим границите на ЕС

  • жан - клод юнкер-
  • граници-
  • ес

Според него така може да се овладее имигрантската вълна

Границите на ЕС трябва да бъдат добре подсигурени преди от държавите – членки да могат да споделят отговорност за лицата, търсещи убежище. Това беше заявено от председателя на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер, цитиран от Times of Malta.

“Най-важната ни цел е да подсигурим границите на ЕС. Хората, които отговарят на условията за убежище трябва да бъдат допускани. Тези, които не отговарят, не трябва да бъдат допускани. В момента не съществува такава идея за сигурност“, заяви премиерът на Малта Жосеф Мускат.

„От 2013 г. повтарям, че миграцията не е проблем пред отделните европейски държави, а европейски проблем, който изисква европейско решение на основата на съпричастието. Трябва да повишим европейското присъствие в Средиземно море, трябва да обсъдим с Либия и други държави от Африка как да си сътрудничим по-добре. Въведохме допълнителна защита по европейските граници. По-добре е европейски фирми да инвестират в Африка. Така може хора да не тръгват с лодки през океана“, заяви Юнкер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА