Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 07:44 10 789 8

Внимание: пиян министър зад волана!

  • алкохол-
  • белгия-
  • министър-
  • пияна-
  • мари-мартин шинс

Белгийски министър е засечена пияна зад волана два пъти за една година

Белгийският министър на образованието за региона Валония-Брюксел Мари-Мартин Шинс е била засечена да управлява автомобил под въздействието на алкохол два пъти за една година, съобщиха местни медии.

Тя е признала и е поднесла "най-искрени извинения". Отбелязва се, че Шинс може да плати глоба, но е възможно и прокуратурата да поиска отмяната на имунитета й, за да бъде съдена. Не се уточнява какво количество алкохол е отчетено при проверките.

Разбирам, че това е неадекватно от моя страна и очаквам отношението към мен да бъде като към всеки друг гражданин, коментирала Шинс.

Медиите уточняват, че засега шофьорската книжка на нарушителката не е била отнета. Обичайно в подобни случаи полицията може да наложи административна глоба. Процедурата дава възможност за оспорването на глобата пред съд.

Белгийските медии отбелязват, че в Швеция миналата година министърът на образованието бе отстранена, след като бе засечена зад волана с два промила алкохол в кръвта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кемосаве

    14 1 Отговор
    Е какво внимание да не живеем в Белгия,че да ни боли фара.
  • 2 Борис

    17 2 Отговор
    И какво точно ни касае тази новина.Или да ни покажете че не само нашите министри са мекерета.Само че белгийските министри като истрезнеят ,работят за народа а наще за себе си.
  • 3 ддд

    9 1 Отговор
    пиян сега
    и ние си мислим като наще
    подпират се по стените и заплашат
    да не станем на кълбо
    пила чаша вино жената и новина вече
  • 4 Бай Колю

    12 1 Отговор
    По добре и нашите да са пияни отколкото да крадат.
  • 5 гост

    8 0 Отговор
    глей значи колко съвестни управляващи сме имали - не съм чул нито един наш депутат, камо ли министър да е хванат пиян да кара.
  • 6 Гоут

    8 2 Отговор
    Гледай ги тия будали!!!... Я някой да хване нашите...
  • 7 ШАРАН БГ

    7 0 Отговор
    Белгийските министри може и да ги "пипнат" употребили етанол, НО нашите НЕ ! Нашите са тарикати - всеки си има охрана, "мерцедес", шофьор!!! /Ще хванат на босия цървулите .... После може два-три дена да" обикаля ресорните подразделения" из Републиката демократическа, да не може да отговори на депутатските питания у петък / из-за похмелья /...... Обаче да е употребил алкохол и да го хванат контролните органи зад авто-волан........ Не, невъзможно !!! А те нашите и не пият алкохол - само портокалов сок. И депутатите също! За това не могат един свестен закон за ракията да измудрят ! Жалка работа......
  • 8 Терцел

    2 0 Отговор
    БАЙ Колю,че те крадат за да апнат и пийнат.
Новини по държави: