14 Март, 2017 14:32 1 066 3

ЕС: Компаниите могат да забранят носенето на забрадки

  • ес-
  • зарбадки-
  • компании

Решението е на Европейския съд

Европейският съд постанови, че компаниите имат право да забранят носенето на забрадки от техни служители, съобщи „Индипендънт“.

Такова решение обаче трябва да е част от вътрешно правило за носенето на видими културни, етнически и религиозни символи. По този начин то не представлява пряка дискриминация.

Решението е следствие на редица процеси, които поставят под въпрос правото на жени от различни етноси да носят хиджаб на работа

Смята се, че подобни правила представляват желанието на работодателя да покаже неутралност пред клиентите си. Смята се още, че това може да се оправдае като законна цел. Важното е компаниите да прилагат обща политика постоянно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    6 0 Отговор
    А моята религия е малко "Рокерска". може ли да ходя на работа с каската? не зная защо никой не ми позволява, а е толковап риятно да зяпаш през шлема и да слушаш музика? А на мюслитата дават да носят парзали, пердън хиджаби и подобни нали? Ето мен РОКЕРА ме дискриминират. Всички. ще се оплача на кучето си.
  • 2 Morgoth

    4 0 Отговор
    Аз малко не мога да разбера какво право има жената - да носи каквато си иска премяна или да не бъде насилвана да се забулва?
  • 3 hope

    0 0 Отговор
    Значи могат да се забранят да се носят и висулки с Кръст и други подобни от други религии. Защо само се набляга на ислямската религия толкова много? :)