Last news in Fakti

27 Март, 2017 10:12 863 0

Лавина помете ученици

  • лавина-
  • япония-
  • ученици-
  • учители-
  • помете-
  • жертви-
  • точиги

Според властите най-малко осем ученици са загинали

Лавина помете ученици - 1
Снимка: Shutterstock

Лавина помете ученици и учители край град Насу, намиращ се в японската префектура Точиги, предаде Japan Times. Местните власти имат опасения, че осем ученици са загинали.

Инцидентът е станал в 09:20 часа сутринта местно време. Повече от 30 души са ранени.

По време на инцидента учители и ученици от седем различни учебни заведения са били в района на бедствието. Властите изпратите спасителни екипи към ски курорта, особено популярен сред местното население.

Той се намира на 120 километра северно от столицата Токио и е посещаван от групи ученици. Възможно е броят на жертвите да се увеличи, пишат японските медии.

Метеорологичните условия в региона не са благоприятни. Само за няколко часа се е натрупала снежна покривка над 30 сантиметра. Властите издадоха предупреждение, че могат да се образуват лавини и на други места в региона.

Японският министър-председател Шиндзо Абе заяви, че правителството ще положи всички необходими усилия в спасителната операция. Инцидентът е приоритет на властите, посочи премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: