Last news in Fakti

28 Март, 2017 14:38 803 1

Лондонският кмет иска добри отношения с ЕС и след развода

  • ес-
  • садик хан-
  • лондон-
  • кмет-
  • развод

Лондонският кмет е на посещение в Брюксел

Лондонският кмет иска добри отношения с ЕС и след развода - 1
Снимка: БТА/ AP

Лондонският кмет Садик Хан заяви, че не очаква драстично влошаване на отношенията между Великобритания и Европейския съюз след излизането на страната от блока.

„Не видях никакви доказателства по време на срещите ми, че ЕС иска да накаже Обединеното кралство заради референдума. Подобно наказание не би било нито в интерес на Лондон, нито в интерес на съюза“, заяви Садик Хан.

Той поиска от британските управници да дадат на европейските граждани железни гаранции, че могат да останат на британска земя дори и след напускането на блока.

Садик Хан заяви, че по въпроси като сигурността, отбраната, финансите, културата и технологиите британците ще продължат да са част от европейското семейство.

Лондонският кмет е на посещение в Брюксел ден преди Великобритания официално да подаде документи за започване преговорите за напускане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 китайче

    0 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Садик Хан заяви ,че британците ще продължат да са част от европейското семейство.

    ЩЕ ИМ СЕ - ДА АМА НЕ !
Новини по държави: