31 Март, 2017 07:49 811 1

SpaceX изстреля ракета втора ръка

  • spacex-
  • ракета-
  • космос

Тя успешно изведе в орбита спътник

Компанията SpaceX извърши първи успешен опит за повторно изстрелване на ракета-носител Falcon 9, съобщи Би Би Си.

Изстрелването беше извършено от космическия център "Кенеди" във Флорида. Ракетата успешно се приземи отново 9 минути след изстрелването си. Тя кацна на специална платформа в Атлантическия океан.

Според експерти това може да постави началото на нова ера в проучването на космоса. Смята се, че чрез тези ракети, космическите мисии могат да станат значително по-евтини.

Илън Мъск отдавна разработва идеята за многократно използване на една ракета. Ракетата е извела в орбита спътник на компанията SES. Проучванията по теста продължават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8888

    2 1 Отговор
    Не е кой знае какво достижение но си е успех и това , че една и съща ракета може да се изстреля в космоса многократно дава големи икономии. Браво на американците.