Last news in Fakti

23 Април, 2017 07:45 1 756 5

Всяко шесто дете в Швеция е тормозено в училище

  • швеция-
  • училище-
  • дете-
  • тормоз-
  • статистика

Близо 60% от учениците се чувстват стресирани преди изпит

Всяко шесто дете в Швеция е тормозено в училище - 1
Снимка: Shutterstock

Едно на всеки шест деца на 15-годишна възраст в Швеция е ставало жертва на насилие или тормоз в училище, предаде The Local. Изданието се позовава на информация на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Над 17% от децата на тази възраст споделят, че са станали обект на някаква форма на тормоз, докато са били в класните стаи.

Голяма част от анкетираните ученици споделят, че са били обиждани от своите съученици, а над 5% разкриват, че са били и бити. Процентите не се различат по отношение на момчетата и момичетата, пишат още шведските медии.

Забелязват се високи нива на стрес в училище – дори и в Швеция, която в очите на много хора е райско място за живеене и отглеждане на деца.

Близо 60% от учениците се чувстват стресирани преди изпит, дори да са добре подготвени за него. 40% казват, че се чувстват напрегнати, когато учат – заради високите очаквания към тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бабамитрънка

    5 4 Отговор
    На снимката - образец на шведски деца.
  • 2 кроко

    6 1 Отговор
    Нали в швеция сами си признаха че тотално са омотали системата, като преди години са въвели либералното възпитание. Какво очаквате от бъдещите меки китки, много ясно че ще се оплакват че има високи изисквания към тях и са стресирани по изпитите. А тези дето тормозят, са деца на джангали, щото тъпите шведи по либерастки промер си напълниха държават с джангали.
  • 3 незнайко

    1 0 Отговор
    Нали им е перфектна учебната система, какъв стрес? Когато всичко ти е подредено и не мислиш за нищо, разбира се, че ще се стресират от изпитите! Те си произвеждат деца РОБОТИ. Лошото е, че се мъчат да прилагат техните системи и при нас.
  • 4 ддд

    1 0 Отговор
    нас ни тормозят след училище
    до гроб
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: