Last news in Fakti

25 Април, 2017 06:30 2 368 2

Казахстан се подсигурява със C-300

  • казахстан-
  • системи-
  • c-300

Системите ще бъдат разположени до края на годината

Казахстан се подсигурява със C-300 - 1

До края на годината в Казахстан в употреба трябва да влязат пет зенитни ракетни системи C-300, съобщи РИА Новости.

Системите вече са били доставени на страната от Русия.

„До края на годината системите трябва да бъдат разположени по определените за това райони“, заяви казахстанският министър на отбраната Сакен Жсузаков.


Според него по този начин въпросът за създаване на система за противовъздушна отбрана на страната ще бъде практически решен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    8 2 Отговор
    Тъкмо се върти и статията, че С-400 щели да дават руснаците на Турция. Те на съюзниците си от евразийския съюз Казахстан, който е богата държава, тъпкана с пари и може да си го позволи не дават С-400, че на турците ще дадат. Партенки, моля ви се.
  • 2 Фриман

    8 3 Отговор
    В Казахстан нямат нужда от с400, тъй като с никой не воюват, а с работата ще се справи и по-евтин комплекс. Плюс към всичко 5 комплекса са нищо имайки в предвид каква территория могат да покрият! А с400 руснаци и не продават още, защото все още комплекса е уникален и няма алтернатива за неговите възможности в света! Затова готовите бройки пазят Москва и военни бази, включително в Хмеймим и Идлиб!