Last news in Fakti

30 Април, 2017 09:34 1 771 0

7000 пожарникари се борят с огъня в Сибир

  • сибир-
  • пожар-
  • гори
7000 пожарникари се борят с огъня в Сибир - 1

Над 7000 пожарникари и 2000 единици техника се борят с огромния пожар в Сибир. В готовност на мястото на инцидента са да дойдат и 25 000 военни от резерва на Министерството на отбраната. Ведомството е предоставило три дузини военни хеликоптери за въздушно разузнаване.

В борбата с огъня пречи силният вятър в региона, което води до образуването на нови огнища. Пожарът обхваща хиляди хектари гора, включително и населени места.

Най-пострадала е зоната в Иркустка област и Бурятин. Изгорели са около 100 къщи и обществени сгради. Хората от въпросните имоти са намерили подслон при роднини, хотели и места за временно настаняване. Местните власти са обещали на хората, чийто домове са изгорели да им осигурят нови жилища или материали за строителството на нови къщи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА