Last news in Fakti

6 Май, 2017 14:53 3 406 1

Хановер опустява заради бомби от Втората световна война

  • хановер-
  • втората световна война-
  • бомби

Евакуирани ще бъдат 50 000 души

Хановер опустява заради бомби от Втората световна война - 1
Снимка: Wikipedia

50 000 души ще бъдат евакуирани от германския град Хановер през утрешния ден, съобщи ДПА.

Евакуацията се налага заради деактивирането на пет бомби от Втората световна война. Това е втората най-голяма евакуация по рода си провеждана в Германия след края на войната.

Сред евакуираните сгради ще са 7 дома за грижи, 1 клиника и 1 завод за гуми. Плановете са хората да се върнат по домовете си преди края на деня.

През миналата година в Аугсбург трябваше да бъдат евакуирани 54 000 души заради открита масивна бомба от войната.

Хановер е бил един от най-често атакуваните германски градове по време на Втората световна война. В града и до днес се откриват бомби от този период.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо

    1 0 Отговор
    Само един човек щеше да оправи света Адолф Хитлер ако не беше загубил войната с Русия сега щяхме да сме царе без роми резани фунетa само една чиста нация но спокойно може да има и четвърти райх все някой ще му писне и ще вкара ред в Европа поклон пред паметта му !!!
Новини по държави: