Last news in Fakti

14 Май, 2017 01:16 1 087 2

Все повече британци учат чужди езици

  • великобритания-
  • чужди езици-
  • език-
  • ес-
  • brexit-
  • учат

С мисъл за бъдещето...

Все повече британци учат чужди езици - 1
Снимка: Shutterstock

След референдума за излизане от Европейския съюз се е увеличил броят на британците, които учат чужди езици, съобщи в.„Индипендънт“.

Изданието се позовава на информация на мобилното приложение „Лингвист“, което помага на ентусиастите бързо и ефективно да научат желания от тях чужд език.

Данните на проучването показват, че след референдума има ръст с цели 91% на хората, започнали да учат поне един чужд език.

Най-популярен сред британците, свалили това приложение, е испанският език. От месец юни 2016 година насам има ръст с 427%, докато при френския процентът е 342.

Все повече британци са несигурни относно своето бъдеще и залагат на интензивното учене на чужд език, който увеличава възможността им за развитие, посочват експертите.

Създателите на приложението отчитат тази тенденция като положителна за Великобритания и за самите британци, които явно се чувстват несигурни за съдбата си и искат да се погрижат за своето бъдеще.

Наскоро председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че английският език бавно, но сигурно, губи важността си в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Гинка

    4 0 Отговор
    Време е и те да си понапрегнат мозъците.Българинът открай време е полиглот - турски,руски,английски...А като гледам,в скоро време може да ни се наложи да учим цигански и арабски.
  • 2 на все бритиш в уститиш

    1 0 Отговор
    Да учат български - изчаквам още малко да се забатачат и мислА да пусна обява в техните сайтове за работа,че търся англичанка да мие чинийте и да ми готви срещу 1- 2 лева на час разбира се - нали са чужденци в страната ми ,редно е да взимат по малко от нас .
Новини по държави: