Last news in Fakti

15 Май, 2017 22:43 1 301 5

Макрон на първа среща с Меркел

  • меркел-
  • макрон-
  • среща-
  • берлин
Макрон на първа среща с Меркел - 1
Снимка: АР/БТА

Европейският Съюз се нуждае от реформа, заяви новоизбраният президент на Франция Еманюел Макрон след първата си среща на новия пост с канцлера на Германия Ангела Меркел в Берлин. „На нас ни е необходима по-малко бюрократична Европа, която по-добре да защитава своите граждани. Без Европа няма да има мир, процъфтяване и свобода”, заяви Макрон. Необходима е промяна не само в ЕС, но и в еврозоната.

Франция ще бъде „откровен и конструктивен партньор” на Германия, обеща Макрон. „Трябва да вървим по пътя на един по-демократичен ЕС”, категоричен е той.

Социални и икономически реформи очакват Франция в скоро време, обеща още новият президент на страната. „Франция е единствената държава, която не е урегулирала проблема с масовата безработица. Нуждаем се от дълбоки реформи”, допълни той. Френската администрация свързва шанса си за успешна вътрешна реформа със задълбочаване на икономическите отношения с Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хахаха

    10 4 Отговор
    Ново котенце за Макрон… .
    По-добре да държим този дон Жуан по-далече от майките и бабите ни
    Хахаха
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ей тролкин!))
    Бабата може и дп го разведе)))
    Идеални саа!!
  • 5 макарони със сирене

    11 1 Отговор
    Тази нощ, ще има "Я я вундаба" и "Шприцен, шприцен" !
    Няма как да я пропусне тая баба Макарона, баш в неговия таргет си е!
    Само да не последва развод по френски ;)