28 Ноември, 2011 17:46 954 0

Китай маха рекламите от сапунките

  • китай-
  • сериали-
  • реклами-
  • телевизия
Китай маха рекламите от сапунките - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китай забранява рекламите по време на телевизионните сапунки. Целта е да се улесни и „обедини“ мисленето, пише Ройтерс. Мярката влиза в сила от януари, обяви държавният медиен регулатор. Решението е предхождано от 5-дневна среща на ЦК на китайската комунистическа партия, чийто издателства и електронни разпространители се борят да балансират оттеглянето на пазара с диктата на пропагандата.

Ръстът на рекламодателите на китайската държавна телевизия се забави до най-ниските нива от последните шест години. Все повече и повече  рекламите се насочват към малки, но дръзки провинциални телевизии, които предлагат на зрителите любовни предавания и риалити състезания между таланти.

През септември властите свалиха от ефир шоу за таланти за една година, тъй като не отговаряло на изискванията. Заместител се намери в лицето на програмите, които „промотират морала“ - домакински предавания и т.н.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА