Last news in Fakti

22 Май, 2017 10:29 950 0

Грандиозни харчове за пътувания в ООН

  • оон-
  • харчове-
  • пътувания

Те са направени от служители на Световната здравна организация

Грандиозни харчове за пътувания в ООН - 1
Снимка: БТА/AP

Световната здравната организация към ООН е похарчила $ 200 млн. за пътувания, съобщи АП.

Харчовете са били направени през последната година. Точно в момента организацията настоява да получи по-голямо финансиране за справяне със здравните проблеми по света.

Оказва се, че служителите от централата на организацията в САЩ са си позволявали да резервират билети за бизнес класа за своите полети. Също така резервирани са били и стаи в петзвездни хотели.

През миналата година от СЗО са похарчили $ 71 млн. за борба с ХИВ. Похарчени са били още $ 61 млн. за борба с маларията и $ 59 млн. за борба с туберкулозата. В същото време са изхарчени $ 450 млн. за изкореняването на полиомиелита.

От организацията признават, че не могат да са сигурни, че нейните служители винаги избират най-приемливите оферти за пътуванията си. По последни данни се оказва, че само два от седемте отдела в централата на организацията в Швейцария са изпълнили своите цели.

В момента се подготвя план за орязване на разходите. Разкритията може да повлияят върху бъдещето отпускане на средства за организацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА