Last news in Fakti

5 Септември, 2017 15:31 3 337 9

Арестуваха войници – неонацисти. Подготвяли атентат

  • великобритания-
  • войници-
  • атентат-
  • неонацисти-
  • национално действие-
  • военни-
  • арест

Задържани са четирима военнослужещи

Арестуваха войници – неонацисти. Подготвяли атентат - 1
Снимка: БТА/ AP

Британските сили за сигурност арестуваха четирима военнослужещи във въоръжените сили, които са подготвяли извършването на терористичен атентат, съобщи The Telegraph.

Войниците са били част за забранената неонацистка групировка „Национално действие“ и са планирали терористичен удар. Задържаните са на възраст от 22 до 32 години.

Британското министерство на отбраната потвърди, че са арестувани „служещи в армията“, заподозрени в подготвянето на атентат. И четиримата са отведени за разпит в Уест Мидландс.

Операцията е предприета от полицията, която си е съдействала с контратерористичните звена към британските въоръжени сили, посочва изданието.

Неонацистката групировка „Национално действие“ беше забранена на Острова през месец декември 2016 година. Тя е активна от 2013 година в цялата страна.

Британските служби забраниха групировката, защото е опасна за националната сигурност, изповядвайки антисемитски възгледи, насаждане на омраза и насърчаване към насилие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Stefko 88

    14 3 Отговор
    защо бе , защо бе....
  • 2 Олигарха

    30 3 Отговор
    Ето къде е ключа- антисемитски дейности. Ако бяха антихристиянски, нямаше да има големи проблеми и бърза реакция. Щяха да чакат да се взриви някой или да изпоколят малко хора тогава властите да констатират, че трябва да се вземат мерки. Значи, като е за "правилната" кауза може да се реагира веднага и в зародиш, а като е за хората м..ната им.
  • 3 SchutzStaffel

    24 5 Отговор
    Значи като са мюсюлмани си търпят и като стане белята- ама ние знаехме, ама нищо не направихме.
    А сега ги арестуват.
    Да се омитаме от тоя еврогейски съюз и толко.
    Нито парите стигат до народа, нито заплатите са увеличили, нито нищо, само промиване на мозъци.

    Коментиран от #6

  • 4 Мутхерфускер

    5 1 Отговор
    И какъв е извода? Много просто. Като правят анти симитски атентати да крещят Аллах акбар. И всичко ще бъде наред. ;) :D
  • 5 реалист

    5 0 Отговор
    Каквото и да забраняват на острова, не могат да забранят на хората да имат собствена ценностна система в която евреи и всякаква останала сволоч не съществува. Не се гаси туй що не гасне.
  • 6 Барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "SchutzStaffel":

    За съжаление женитбата е лесна, но развода труден. Никой няма да ни пусне от ЕС. И той има нужда от кош за боклук, какъвто сме ние. Пък и сумата на еврофондовете е доста по-малка от членския ни внос плюс глобите, които непрекъснато ни налагат по най-различни поводи. Членски ни внос е поносим и по-малък от превежданите пари по еврофондовете. Наказателните глоби обаче са космически. Например за програма регионално развитие по осите "градско развитие", заради някакво нарушение според ЕК е наложила 133 млн лв, които надвишават сумата на самата програма. И кел файда? Такива глоби са хиляди. Поводи най-различни. У тех е леба и ножо. Колко искат ще ти отрежат от него. Ако пък не са на кеф, може и нищо.

    Коментиран от #7

  • 7 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Барчо":

    тва не е вярно.ес има правила и структура.никои нищо няма да ти одреже ако не ги нарушаваш.за 10 години българия е прибрала в пъти повече пари от тези дето е дала в ес.нали прочете в пъти.и не са само парите.достъпа на български работници и фирми до европеиския пазар ,както и инвестициите у нас също са в огромна помощ.лесно може да сравниш българия с другите балкански страни извън ес.кво те изградиха за 10 години и кво ние.въпреки че сме двоикарите на ес.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Барчо

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    Има една приказка: Като не можеш да плуваш, не се събличай! И друга: Не е лъжица за твоята уста! При техническото приемане на целевите помощи се договарят условията. Още тогава ни залагат бомбите с условията, които няма как да бъдат изпълнени стриктно. Вярно, че вината е наша на нашите политици и договарящи икономисти, но факта е факт. Ей са земи тоя линк и чети" https://alterinformation.wordpress.com/2015/08/15/599151010/ Това е кратката статия, но ако и тя не ти се чете цялата статия и цифри, в резюме се показват как България е загубила до 2015 г 15 милиарда евро и предстои да загуби още 29 милиарда в близките години от предстоящи дела за наказателни глоби.
  • 9 Барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "стоян георгиев":

    И ако имаш в предвид инвестициите за супермаркетите и някои други предприятийца, си в голяма грешка. Нито Кауфлан, нито Метро, нито и т.н. плащат пълните данъци. Те са фабрика за регулярно изкарването от страната ни евро паричните знаци. Прословутия Кауфланд плаща на българските производители взетата стока едва когато продадът и втората партида. Така на практика Кауфланд работи с парите на българите. Знам го от пръв приятел, който е крупен производител и работи с веригата. И с всички останали е така. Не говоря само за магазини, а и за фабрички. Всички боклуци дойдоха в България. Така че да ти имам чуждите инвестиции.
    Дори китайските коли дето ги сглобяваме са боклуци от световно ниво. Нито една не е издържала до сега гаранционния им срок. Никой не ги иска.
Новини по държави: