16 Септември, 2017 08:31 3 790 11

Спомен от Хитлер в подземията

  • виена-
  • австрия-
  • парламент-
  • адолф хитлер-
  • подземие

Нацистки реликви бяха открити под австрийския парламент

Спомен от Хитлер в подземията - 1
Снимка: Shutterstock

Четири картини и два бюста от нацистката епоха, на които вероятно е изобразен Адолф Хитлер, бяха изровени от подземията на австрийския парламент при временното му преместване с цел пълно реновиране на сградата от 19-и век, предаде Reuters.

"Всъщност не е изненадващо за сграда на 130 години. Знаехме, че през Втората световна война парламентът е служил като официална централа на нацистката партия и очаквахме да направим открития", съобщиха от пресслужбата на парламента.

Според председателката на парламента Дорис Бурес находката "подчертава необходимостта от работа по все още непълната история на тази сграда по време на Втората световна война". През 2015 г. започна научен проект за попълване на историята на сградата, създадена от виенския архитект Теофил Хансен, който се е вдъхновявал от неокласически сгради.

Строежът продължава от 1874 г. до 1884 г., като първоначалното й предназначение е в нея да се провеждат събрания на Райхсрата - събранието на представителите на различните провинции в империята на Хабсбургите.

Реновирането на сградата ще продължи до 2020 година. Австрийските депутати заседаваха за последно в нея на 13 юли, преди да се преместят във временна сграда.

При подготвителните работи бяха открити и гоблени, украсявали кабинета на император Франц Йосиф през 80-те години на 19-и век


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SS23

    35 6 Отговор
    Ще ревете за Хитлер. Ще ревете. Прав беше той. Жалко, че твърде късно ще го осъзнаят всички :)

    Коментиран от #6

  • 2 АДОЛФ АЙХМАН

    30 5 Отговор
    ХИТЛЕР ЩЕ ЖИВЕЕ ВЕЧНО В СЪРЦАТА НА СВОИТЕ ПОЧИТАТЕЛИ.....

    ЗИГ ХАЙЛ МАЙН ФЮРЕР !!!!
  • 3 Гост

    29 7 Отговор
    Хитлер беше прав!
  • 4 123

    11 6 Отговор
    Беше прав само за пришълците. За другото не е прав.
  • 5 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    8 11 Отговор
    Хитлер беше пионка на англосаксонците за да бъдат това което са днес...ужким върл нацист а върти алъш вериш с евреина рокфелер и петрола му...за простия народ много неща не са му ясни

    Коментиран от #8

  • 6 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    10 16 Отговор

    До коментар #1 от "SS23":

    Хитлер искаше да изтрепе дядо ти и баща ти за това ли е прав?щото са славяни и източно европейци и не ариици
  • 7 Волф

    10 12 Отговор
    Хитлер беше социопат с мания да завладее света и да избие славяните и англичаните.
  • 8 SS23

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Чак пък да е искал да избие християните.. Той е бил окултист.
    Извинявай, ама да казваш на евреите "християни" малко не върви. Това е алчно, долно племе. Хитлер е бил спонсориран от Рошилд/Рокфелер - факт, за да отслабят СЕСЕСЕРЕ, както и стана, за да могат да управляват. ТЕ създават войните, ТЕ създават хаоса из целия свят - ФАЩ .За циганите - мисля, че няма какво да говорим. Погледни какво се случва в държавата, погледни какво се случва в Европа. Тия "пришълци" ще сринат Европа из основи, стой и гледай. Затова ли не е бил прав???
  • 9 PATRIOT

    9 3 Отговор
    Дано в бъдеще се появи нов фюрер...
  • 10 mediator37

    3 3 Отговор
    Все бях чел лъжи за Хитлер, ама сега за пръв път чета, че бил спонсориран от Ротшилд.
    А на Тошибиян да обясня, че българите са славяни само според учебниците от 1944г. до 1989г. Ако бяхме не под съветска, а под френска окупация, сигурно щяхме да сме французи. Такива са нашите учени- услужливи... и им се живее.
  • 11 Stefko 88

    6 1 Отговор
    Тъкмо на време ги откриват. Това е знамение :) Когато целия свят губи надежда ,
Новини по държави: