Last news in Fakti

24 Септември, 2017 12:50 2 638 7

Терористи атакуваха конвой на НАТО

  • нато-
  • мисия-
  • конвой-
  • атентат-
  • бомба-
  • афганистан-
  • кабул-
  • талибани

Няма пострадали военнослужещи

Петима цивилни пострадаха при самоубийствена атака срещу конвой на НАТО в афганистанската столица Кабул, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Говорител на натовската мисия „Решителна подкрепа“ потвърди за нападението, което е било извършено с кола бомба. Самоубиец е детонирал взривното устройство при преминаването на конвоя.

От алианса подчертаха, че няма пострадали натовски военнослужещи, или пък единици на афганистанските въоръжени сили, които САЩ подкрепят в борбата срещу тероризма.

Американският президент Доналд Тръмп на няколко пъти през последните седмици подчерта, че американските въоръжени сили ще продължат да подкрепят афганистанската армия в борбата срещу талибаните и другите терористични групировки.

„Обучаваме афганистанските войници и работим с тях. Хората не осъзнават, но в Афганистан има 20 терористични групировки“, заяви Тръмп.

Президентът похвали афганистанските власти за духа и усилията в борбата срещу талибаните и другите терористични организации, действащи на територията на страната


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шахин бин ибрахим сабдула

    28 9 Отговор
    Американците загубиха още една война, от която Русия навреме се отказа.
    Афганистанците са непокорен народ и никой не може да ги пороби, най-малко еднополовата американска поквара!
  • 2 stukar

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: „Обучаваме афганистанските войници и работим с тях. Хората не осъзнават, но в Афганистан има 20 терористични групировки“, заяви Тръмп."- празнословец. прекрасно знаят че действащ резултат(в тяхна полза) няма да има. СССР го разбраха и момента е засегнат във филма "9 рота", когато мисля че украинеца- сержант заяви на новобранците, че на "зелените"- редовната войска на про- съветското правителство, не може да се разчита и при съвместни действия са ги оставяли в обкръжение от муджахидините.
    Всичко е да се изписват пари.
  • 3 Kcaniba

    11 4 Отговор
    Една поредна амерска ищгкбена война!!
    Но определени структури и личности генерират печалби, дори при загуби!!
    Който не е чел една гениална книга -
    Параграф 22, съветвам!!!
    Любима ми бе в студентските ;)
  • 4 дедо пандо

    11 3 Отговор
    америка ке падне
  • 5 Тъпак

    2 2 Отговор
    Краварчетата си създадоха сами терористи в Афганистан когато Русия воюваше там. Сега да си берат плодовете сами на това което посяха

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Тъпак":

    А от какъв зор Русия воюва "там"?Или пак "законното правителство" я беше поканило?И не беше ли Русия в Афганистан както и сега-в Сирия САМОПОКАНИЛА СЕ,ЗА ДА РАЗШИРИ "СФЕРИТЕ СИ НА ВЛИЯНИЕ",Т.Е. ДА ЗАДОВОЛИ ИМПЕРСКИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ?Ама Америка била "лошата"...

    Коментиран от #7

  • 7 на коня под опашката

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    И в двата случая беше поканена от правителствата на тези държави. А те са единствените признати от международната общност представители на народите си. Кой има представителство в ООН? Асад или умерени и кюрди? Талибаните признати ли са от ООН? Ох конче много сложни въпроси ти зададох. Иди и врътни едно кръгче с БМВ то на селския мегдан, може някоя селянка да ти върже.
Новини по държави: