Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 23:30 845 1

Париж в защита на гълъбите

  • париж-
  • гълъб

Защитници на животните във френската столица на война за правата на птиците

Над 17 хиляди парижани застанаха в защита на гълъбите, подписвайки петиция срещу използването на хищни птици от страна на властите за разгонването им, предаде UPI.

Акцията беше подета от организацията "Посолство на гълъбите" и от Лигата за защита на птиците. Тя бе насочена срещу решението на кмета на столицата Реми Феро да пусне срещу добродушните птици ястреби и соколи в район на Париж.

Според защитниците на птиците тази мярка няма да реши нищо, а само ще стресира гълъбите. Акцията на градската управа ще струва скъпо на данъкоплатците, няма да намали броя на гълъбите и няма да реши проблемите с тях.

От своя страна градоначалникът изтъкна, че въпросните пернати са се превърнали в съществен здравен риск за местните жители, а техните екскременти всяка година причиняват щети, оценени на 170 хиляди долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ужас

    5 0 Отговор
    17000 за гълъбите !!! Щели да се стресират !

    Много имамаме да се срамуваме, че сме рая долна !
Новини по държави: