Last news in Fakti

5 Ноември, 2017 22:30 5 843 7

Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните

  • куче-
  • стопанин-
  • щастие

Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца

Хората обичат повече кучетата си, отколкото себеподобните - 1
Снимка: Shutterstock

Вече е научен факт - стопаните на кучета обичат повече домашните си любимци, отколкото себеподобните, установиха експерименти с доброволци, цитирани във в. Metro.

В тестовете били включени 240 студенти, на които им представили фалшиви изрезки от вестници, съобщаващи за нападения с бухалка над човек или куче, оставило ги със счупен крак и множество наранявания.

В различните статии били сменяни жертвите - бебе на една година, 30-годишен човек, паленце и 6-годишно куче. От отговорите проличало, че участниците в експеримента най-много са разтревожени за съдбите на палето, бебето и възрастното куче. 30-годишният индивид будел най-малко съчувствие.

Възрастното куче получило по-малко емпатия в сравнение с пеленачето, което идва да покаже, че възрастта при домашния любимец има значение. Но все пак четириногото изпреварва по симпатия възрастния човешки индивид в класацията.

Стопаните не гледат на кучетата си като на животни, а много често като на техни деца или като на членове на тяхното семейство.

Друго изследване поискало от участници да дарят по 5 лири за да спасят някой си Харисън. Когато дарителите си давали сметка, че Харисън е име на куче, то получавало повече пари от Харисън човека.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    20 14 Отговор
    Не хорта, а кучерастите.
  • 2 за хората и кучетата

    21 18 Отговор
    Направо ми се повръща, като чуя някоя женкя да вика на кучето си "Хайде мама" "Ела при мама" и в тоя дух ясно показващ, че му се счита за мама !?
    Щом се счита за мама на куче, каква е, ами ясно КУЧКА !
    За съжалени чат пат се срещат и такива мъже !

    Коментиран от #3

  • 3 Расулюлах

    24 12 Отговор

    До коментар #2 от "за хората и кучетата":

    То това да обичаш куче е да имаш сърце и животните като цяло не е за хора без сърца
  • 4 стоян

    9 14 Отговор
    До 3 коментар Кучолюбке -Ние дето обичаме децата а пък не обичаме кучета какви сме бе Ти само кучета ли обичаш -а прасета защо не
  • 5 Патриот

    17 14 Отговор
    Човек, които не обича кучетата не обича хората.

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #5 от "Патриот":

    А колко изчаткали има, които обичат кучета, хранят ги постоянно и после тази същата глутница нахапе някое дете, възръстен или плаши местните хора? Малко ли са ти тези случаи. От любов към животните. И аз харесвам животни, но за да не мъча животно, не си го взимам у дома. Животните трябва да са навън, а не затворени в стая и да ги обличат с бебешки дрехи. Обичат кучета, защото са чисти приятели, докато хората не са.
  • 7 Шушо

    9 3 Отговор
    Обичам животните,обичам добрите хора и децата,моите и чуждите.Никой няма право да ме нарича "кучка ",затова че казвам на кучето "мамино".Мое си е,обичам си го и ще му казвам както си искам,а на който му се повръща,да повръща.Иска се сърце за толкова много обич,да има местенце за всеки.А егоистите да живеят със злобата и проклетията си...
Новини по държави: