7 Ноември, 2017 17:37 2 646 2

В Гърция ще може да се кара със 150 км/ч

  • гърция-
  • ограничение-
  • пътища-
  • скорост-
  • километри-
  • реформи

Нов правилник за движение по пътищата в Гърция

В Гърция ще може да се кара със 150 км/ч - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция започна да реформира правилата за движение по пътищата, като ще увеличи разрешената скорост по магистралите, пишат медиите в южната ни съседка.

Транспортният министър Христос Спирдзис обяви, че новият правилник за движение по пътищата ще дава възможност за увеличаване на скоростта от 130 километра в час (колкото е сега) на 150 километра в час.

Не е ясно дали тази промяна ще се отрази положително и ще се намали броят на жертвите. Контролните органи не престават да отчитат ръст на жертвите при пътнотранспортни произшествия.

В повечето европейски страни разрешената максимална скорост е колкото е в Гърция сега - 130 километра в час. До края на годината властите в Гърция ще обявят търг за изграждане на нова система за таксуване без каси по пътищата на страната.

Прилагането на новата тол система ще стартира още догодина, като се предвижда таксите да се плащат безкасово чрез специални бордови устройства и по мобилните телефони. Таксите ще са в зависимост от изминатите километри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    9 1 Отговор
    Ей не думайте
    То тая скорост много висока бе😂😂😂😂
    Направо летиш
    Колата едва вдига толкова увисна скорост е това.
    Абе вие подигравате ли се с хората.Защо не ги оставите да си карат колите.Както е в Германия.Карат си хората без ограничения.И забележете има по-малко инциденти.

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Марио":

    Големите инциденти не са по магистралите, а по скапаните ни първокласни пътища !!! Рядко голямата скорост на магистрала води до произшествие при правилно шьофиране .
Новини по държави: