15 Ноември, 2017 15:02 1 654 0

Конфискуваха фалшиви €28 милиона

  • италия-
  • фалшиви-
  • банкноти-
  • полиция-
  • неаполитанци-
  • евро

Полицията е иззела над 900 000 банкноти

Конфискуваха фалшиви €28 милиона - 1
Снимка: Shutterstock

Италианската полиция обяви, че е арестувала 13 души, заподозрени във фалшифициране на пари, съобщиха медиите на Апенините. Конфискувани са повече от 900 000 банкноти, които са на стойност от €28 милиона.

Карабинерите са открили подземни печатници на фалшиви банкноти. Една от печатниците е в Румъния. Конфискуваните банкноти са с номинал €10, €20 и €50.

Двамата предполагаеми ръководители на бандата са неаполитанци, които са имали богат опит във фалшифицирането на пари. Разследването по случая продължава.

Италия запазва челната позиция в Европа по фалшифициране на банкноти. Неаполитанската мафия „Камора“ контролира голяма част от производството на фалшивите пари.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: