Last news in Fakti

2 Декември, 2017 12:23 2 618 28

Северна и Южна Корея – открийте разликите (СНИМКИ)

  • северна корея-
  • снимки-
  • различни светове-
  • южна корея-
  • университет-
  • паркинг

Два различни свята

Северна и Южна Корея. Звучи почти по един и същ начин. Човек, ако не е чувал за тях, навярно ще реши, че животът в двете държави е почти еднакъв. Всъщност Южна Корея е една от най-развитите държави, а Северна Корея е много далеч от съвременния живот, от нормалното и хубавото.

Преди година фотографът Джейкъб Лукатис пътува из Северна Корея, където му взели паспорта и не му позволявали да посещава никое място без придружител. Северна Корея определено е най-особената страна и не е за вярване, че с южния си съсед са живеели съвсем еднакво преди шест десетилетия.

След Северна Корея Лукатис предприел далеч по-лесно пътуване в южния й съсед, където заснел идентични обекти, за да може най-добре да се направи сравнението, съобщи Блиц. На практика двете страни още са във война, защото след края на Корейската война не подписват мирен договор, а примирие.

Университет в Северна Корея

Университет в Южна Корея

Свободно време в Северна Корея

Свободно време в Южна Корея

Младите в Северна Корея

Младите в Южна Корея

Паркинг в Северна Корея

Паркинг в Южна Корея

Гара в Северна Корея

Гара в Южна Корея


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    57 26 Отговор
    Където има комунизъм мизерията е неизбежна.Китайците не ги броя щото там отдавна си е див капитализъм.

    Коментиран от #3, #15

  • 2 ВИНАГИ ИСТИНАТА

    41 38 Отговор
    Е как да е друго..50 години ги мачкат със санкции и икономически проблеми..И то само защото тяхната политическа линия не съвпада с тази на САЩ.. Като сравнявате двете политически противоположности на корейците-еми сравнете ги с Китай-нали и там е комунизъм--ама си траете -щото комунистически Китай е вече с по-мощна икономика от "богоизбраните" американци---май е срамно да се говори за това а?????

    Коментиран от #5, #11

  • 3 А стига бе...

    22 17 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Е ти кажи на някой китаец че е капитализъм у тях-та да ти се смее като луд..
  • 4 Справедлив

    44 24 Отговор
    В последно време ни натякват постоянно инфо за С.Корея. Това не е случайно-според мен,се подготвя обществото да подкрепи агресия от страна на САЩ към С.Корея. Накрая ще излезе,че американците са освободили северно корейците от политическият режим-с цената на няколко милиона севернокорейски жертви...натам отиват работите..Дано не съм прав-но винаги е имало такава медийна истерия против някоя държава в която САЩ са провели военна агресия-факт.

    Коментиран от #25

  • 5 впечатлен

    14 17 Отговор

    До коментар #2 от "ВИНАГИ ИСТИНАТА":

    Ама и те носят на санкции и мачкане! Все по-ухилени, все повече опити с ядрени ракети, все повече предизвикателства. Ако не дрънкат непрекъснато оръжие, никой няма да се занимава с тях! Всеки ден поне по една ракета и хилежи, хилежи, хилежи, голямо щастие ги друса! Само че накрая може и така да ги одруса, че да забравят коя точно Корея бяха - северна ли, южна ли, или пък някоя друга? Толкова ще се объркат, че и ти, такъв голям техен почитател, може да сбъркаш посоката и да се озовеш в Южна вместо в любимата си Северна.
  • 6 Бесен Язовец

    22 15 Отговор
    Първо на в Ю.К очите са им по-дръпнати от то очите на С.К.ците! 2ро метро станцивта на С.К беше с 2 пъти размерите на Ю.К. 3 то в С.К дишат по-чист въздух от Ю.К МПС са по-мслко което е ок.100 грамотност на наделението на СК и САЩ са заличили през 1954 г.18 окръжни града докато С.К не е замичила нито един в Ю.К ИЗВОД: старта между С.К и Ю.К не е равен! И статията не е обективма а едностранно манипулативно написана по-поръчка на някого това не е статия а мн.на някой си който сирурно има някакъкв интрес от това!
  • 7 Трапер

    19 7 Отговор
    Навремето преди 30тина години във ВИФ (сегашнатаНСА) имаше един С.кореец Ким - инструктор по таекуондо. Не съм тренирал този спорт , но ни запозна общ приятел. Честно казано беше много дружелюбен и стабилен , много се майтапеше и се чувстваше щастлив в БЪлгария , и правеше струваше да остане колкото се може по дълго . Ю.корейците и китайците си вирнаха носовете с икономическия си подем. Но и двете държави са облагодетелствани с американски , японски и европейски инвестиции. Я виж в американските университети студентите от чии националности са най-много

    Коментиран от #12

  • 8 f-off

    14 7 Отговор
    А ако не бяха изнесли и американци, и западноевропейци една камара фабрики в Китай преди години дали щеше да е същото сега там а??? Ама нали са една камара маймуни и работят за жълти стотинки..... А ако не можеха да копират западни и американснки стоки?!?
  • 9 Трапер

    16 9 Отговор
    Язовец кви ги пишеш бре ? В първата фаза на корейската война август-септември 50та година С.страна настъпва дълбоко на юг като танковете Т34 доставени от СССР газят наред и превръщат Сеул в развалини.Едва след намесата и оказаната помощ от САЩ иВеликобритания фронтовата линия се премества на север кафето са пердашени безмилостно .Между другото войната е спряна през юли 53г!!!
  • 10 Кики

    12 13 Отговор
    Този, който е писал тази статия не разбира от политика. Какво друго да кажа...? На фотографа са му взели паспорта и са му сложили придружител, защото не е севернокореец - такъв е закона! И каква разлика трябваше да открия в снимките? Някой може ли да е открие?

    Коментиран от #18

  • 11 Спиро

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "ВИНАГИ ИСТИНАТА":

    Честно казано, добре че са американците иначе цялата Корея щеше да е само една - Северната. Та така ми идва да се запитам.... въпроса го оставям всеки сам да си го зададе. Но защо източно германците навремето захвърлиха трабантите и заляха Западен Берлин, а не обратното. Защо цяла Германия върви по пътя на Западната?
    Нали знаете колко форми на живот същесвуват? - Лайф и жизнь.
  • 12 Геро

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "Трапер":

    Познай защо севернокореецът е искал да остане повече тук??
  • 13 анализатор

    16 11 Отговор
    няма място за сравнение между цивилизованата държава Южна Корея и комунистическата клоака северна к.
  • 14 Чурулик чурулик

    14 15 Отговор
    Където е стъпил капитализма хората се превръщат в консуматорски роби зомбите дето гледат да изядат сичко с шарена опаковка и е жертва на собствената си алчност
  • 15 Ттттттттттт

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Брат ми":

    Ако беше наистина заинтересован от тази тема-щеше поне да знаеш,че в С.Корея няма комунизъм-поне както ние го дифинираме като строй. Там е идиологията"чухче"--преплитане на техни традиции,марксизъм и култ към природата и човека. Това ,че по светът го наричат комунизъм,не значи че е такъв--просто е удобно да се сложи клеймо. Разбирам че живееш със стереотипи и клишета,и че ти е просто забавление да си пишеш по форумите-но трябва да имаш поне елементарни знания за да коментираш.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 касапина

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "жзйжвйвжйвжювжйвжймжйм..":

    E кажи нещо и са свободното време Веско
  • 18 Пазарен Либерализатор

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Кики":

    Паркинга кефи ли те?

    Коментиран от #19

  • 19 Кики

    11 7 Отговор

    До коментар #18 от "Пазарен Либерализатор":

    Предполагам, че имаш предвид паркинга на С.Корея - да кефи ме! Ако имах вълшебна пръчка, щях да премахна всички леки автомобили с двигател, защото замърсяват. Ким отдавна се е погрижил за чистия въздух на народа си, като е забранил притежанието на собствен автомобил. Тези, които виждате са държавни. А паркинга в Ю.Корея... в първия момент помислих, че показват автомобилно гробище. Неприятна гледка.

    Коментиран от #20

  • 20 анализатор

    13 9 Отговор

    До коментар #19 от "Кики":

    в северна корея няма коли, не защото искат чист въздух, а защото нямат пари дори за лада или москвич.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Кики

    8 10 Отговор

    До коментар #20 от "анализатор":

    Ти си бил голям анализатор бе колега! Ами като нямат пари за автомобил, как са си купили къщи?

    Да те светна. Жилищата в С.Корея са безплатни!!! И за тях не дават пари. Ако реши Ким и безплатен автомобил ще им даде, затова го обичат хората. Но, както казах одеве има забрана за собственост на автомобил, което е добре.
  • 22 Кики

    6 4 Отговор

    До коментар #20 от "анализатор":

    Абе ти ще се окажеш прав, че не им трябват пари!
  • 23 Христо

    8 6 Отговор
    За разлика от повечето пишещи тук, аз съм бил в Северна Корея. Трагедията и безизходицата на хората са трудни за описание. Въпреки впечатляващите строежи в Пхенян, обикновените хора гладуват цяло-годишно. Положението им е просто отчайващо.
  • 24 Пазарен Либерализатор

    4 4 Отговор
    Автомобили няма по една основна причина-автомобилът е идеално средство за бягство. После следва мизерия, липса на пътища и горива. Просто някой трябва да тегли ножа на прасчо, после всичко ще се оправи.
  • 25 Бого

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Справедлив":

    Един човек на 1000 който вижда ясно нещата!А снимките са долна пропаганда!Между другото,метрото в КНДР е архитектурен шедьовър...а в Ю.Корея е просто добре подредена метална конструкция!Не вярвайте на всички снимки и статии!!!Не забравяйте,че населението на Германия,почти до края на войната си е мислело,че страната му печели войната!Пропагандата е голяма работа...особено за простите хора!!!
  • 26 сойкаПрисмехулка

    6 3 Отговор
    Нашите университети са все още комунистически и повечето преподаватели са дърти комуняги, а пък голяма част от младите са им възпитаници и им подражават. Преподават лекции, които не са актуални от поне 20 години и от горе на всичко са пълни с правописни грешки. Позволяват си да се държат арогантно и да накърняват честта на студентите. Преписват книги и ги публикуват като свои научни трудове. Нямат нито едно научно откритие, постижение или принос в науката Трупат титли, без те реално да отговарят на знанията им, за да взимат по-големи заплати. Постоянно ходят по командировки и харчат чужди пари, под претекст, че са на научни конференции, а реално си правят екскурзии в чужбина. Това представлява българското висше образование.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 мвтгф

    3 0 Отговор
    Докато има хора у нас подкрепящи С.Корея и радващи се на тяхното "благоденствие", то и ние ще живеем на дъното на ЕС. Затова сме на тоя хал, увредени от извратения социализъм.
Новини по държави: