31 Декември, 2017 18:20 28 511 80

Американските Морски котки са деца пред руския спецназ

  • спецназ-
  • морски котки-
  • войници

Руските спецчасти превъзхождат американските си колеги

Американски и европейски издания често сериозно дискутират на тема силата на бойците от спецподразделенията на различни страни. Често се повдига въпросът кой е по-силен – руският спецназ или „Морските котки” на САЩ, пише Серж Шелест в newinform.com, цитиран от Блиц.

Американците формират подразделението си от мъже на възраст под 28 г. Те се обучават 1,5 г., а подготовка им завършва с тренировка с изключителна сложност, наричана „седмица в ада”. Тя представлява 5-дневно изпитание, без осигуряване на храна, топли дрехи, пълна липса на осигурен сън.

Кандидатите трябва бегом да преодолеят дистанция 24 км, още 3 км да преодолеят с плаване под открито небе, да изпитат много тежки натоварвания. Според чуждите издания, 90% от всички кандидати отпадат точно на тозиф етап. Едва после американските „морски котки” излизат на първата си задача. В Русия подготовката на елитните войски на спецназа се провежда по друг начин и сега се счита за по-тежка, отколкото при американските конкуренти.

Руските бойци първоначално се обучават да използват не само свое въоръжение, но и чуждо. Особено внимание се отделя на навиците за ефективно водене на боя без никакви средства за връзка, специално снаряжение, без привързване към сили за поддръжка, и практически към всякакви климатични условия, близки до критичните. Друго различие на руските командоси от американските е, че те се обучават да запазват целевите възможности дори при работа по единично. За сравнение, американците са ориентирани да работят само екипно. Според равнището на владеене на ръкопашния бой руският спецназ е считан за най-добрият в света, съперничат му само китайците.

Според руското онлайн-издание РАН, до неотдавна спецназът отстъпвал на „котките” само в техническото снабдяване, при това в някои области. Сега тези пропуски са отстранени. Сега в САЩ в състава на подразделенията на „Морските котки” и Delta Force има около 2000 бойци. Приблизително толкова наброяват „Вимпел”, „Алфа” и спецназът на армейското ГРУ. YouTube пуснало аналитично видео за двете спецподразделения, пише Newinform. Англоезични ползватели изказали в постове мнението си.

„И двете подразделения са великолепни, но спецназът определено печели. Той им апо-тежка подготовка, мотивация и съответен резултат” – е написано под ника Navneet Singh. Най-много почитатели констатират, че спецназът при по-малка техническа екипировка печелят със своето майсторство и подготовка.

„Безусловно руският спецназ е по-добър. Техните тренировки са строго насочени към крайния резултат, а не към показност като нашите” – пише Saranan Das.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЕЙР ДА СТАВА

    203 10 Отговор
    абе имаше едни спец части дето ядоха бой в северозапада от едни селяни хахахахххаххахаахах

    Коментиран от #24, #34, #56, #65, #66

  • 2 НАТО

    55 214 Отговор
    Да,и УАЗ-ките са им по-добри от Хамър!:):):)1-ви Април мина,чакаме 1-ви Януари!:):):)

    Коментиран от #25, #29, #37, #67, #68

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист

    43 259 Отговор
    Пълна простотия - ушанките бяха наритани където и да отидат. Технически са в миналия век. Обучават ги да работят поединично щото толкова най-много оживяват след 24 часа.
    Всички положителни отзиви са от НЕКВИ ИНДИЙЦИ. Ми те и нашите "индийци" толкова разбират.
    Цитираните сайтове са руски...
    Ушанките се изнесаха в алуминиеви ковчези от Афганистан, а баретите са още там. ФАКТ!

    Коментиран от #18, #74, #79

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 НАТО

    40 156 Отговор
    Руското посолство е много активно по празниците и дава коледни надбавки от Дедо Путин!:):):)
  • 7 Бесен Язовец

    33 153 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Руските спецчасти превъзхождат американските си колеги"
    Хахааах, казал бил някакаъв русняк Серьожа Шелест, цитиран от не знам си кой, е гаси евтината пропаганда ! Просто няма как да се провери, кои специални части са по харни, освен само при бойни операции и дейвствия !

    Коментиран от #71

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Реалист

    21 116 Отговор
    Росенчо е дежурен и му трябват публикации, но копейкаджиите са вече надрусани с бояришник.

    Ето нещо за копейките, публикувано във факти: https://fakti.bg/life/223102-v-rusia-otgledaha-stalaktit-ot-fekalii

    Запазил съм апартамент за оня старшинка-пенсионер с ник Ксаниба или язовец. Ще има да ближе пирамидата - да му е сладко... Хахахаха... ЧНГ!
  • 10 Aham

    31 63 Отговор
    Айдеее и тука почна да се ръси простотията.... Сериозно ли ми цитирате ютуб и коментари от на никого неизвестни профили. Нямам си и наидея кой е по-по-най, но това е боза
  • 11 Бесен Язовец

    107 25 Отговор
    Спец нас са най добрите войници в света тива го знаят всички а уния Мордки Мишоци от САЩ вс знаят че най-добре се представят на МАНЕЖА! Хаха ха-ха-ха ха-ха уууу смачканяци

    Коментиран от #59

  • 12 Скорпион29

    120 25 Отговор
    Морски Плъхове се сравняват със СПЕЦНАЗ няма място изобщо за сръвнение все едно да сравняваш Вълк с Овца хехехехе
  • 13 Пазарен Либерализатор

    117 24 Отговор
    СПЕЦНАЗ са намбър- 1 а морските памперси дори не бях чувал за тях нали бяха Пингвини? От кога станаха морски Чапли?
  • 14 Бесен Язовец

    114 18 Отговор
    Като чуят СПЕЦНАЗ морските свинчета на САЩ стават морки мишлета и бързо по-дупките се скриват
  • 15 НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ И ВИДЯЛ ТЕЗИ КОТКИ НЯКЪДЕ

    110 14 Отговор
    Меки ц.ци ! Приказки и надежди големи а резултати - като БЪЛГАРСКИЯТ национален футболен отбор. ЗЕРО ! ФАКТА Е СИРИЯ ! РОССИЯ ДАВА ТОН ЗА ПЕСЕН ! А котките под миндера !
  • 16 Бесен Язовец

    112 17 Отговор
    Алфа и Вимпел са общо 2000 човека нещо като нашите барети иначе СПЕЦНАЗ са мн.повече кой незнае съкраштението СПЕЦНАЗ означва Роти със Специално Назначение демек по -така задачки обаче по-начало спецназа е въоръжен до зъби и никой нормален не би им излезнал на пътя а ония морски феи на САЩ стват само за Холивуд

    Коментиран от #27

  • 17 colosseo

    111 16 Отговор
    така наречените морски котики на сащ всъщност са едни гнусни негри и латиноси комплексари дето само могат да изнасилват месното население и да пребиват хората когато са 5към1 видя се и в сирия и ирак и афганистан че нищо не става от тях в главите са им само хамбургери и кока кола сникерси за тия чернилки думата родина не значи нищо така че не могат да се сравняват с руската редовна войска камо ли със спецназ
  • 18 наблюдател

    119 11 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Където има война има и ковчези.Американските ковчези са над 3000 в Афганистан до момента.За Виетнам минаха 50000.
    Жертвите на руснаците в Афганистан са предимно шофьори и инженерни части издебнати в засади от муджахидини и наемници.
    Преди време имаше документален филм правен от някоя западна телевизия в който един от лидерите на муджахидините обясни че никой не е искал да атакува спецназ подразделения.Дори след обещанията за отиване в рая при 70 девственици чалмите са отказвали.Какво са им правили само те си знаят но страха е бил голям.
    Като цяло хората от специалните части имат съвсем друга подготовка и възможности.Дали са руснаци,американци,израелци,китайци и т.н. по добре да не са ти насреща.

    Коментиран от #38, #70

  • 19 me be re

    86 4 Отговор
    Какви са тез „морски котки„ тия не бяха ли тюлени ?

    Коментиран от #21

  • 20 me be re

    47 5 Отговор
    Какви са тез „морски котки„ тия не бяха ли тюлени ?
  • 21 ххх

    82 6 Отговор

    До коментар #19 от "me be re":

    Вече са котки, щото мразят да ги наричат пингвини в пълна екипировка.
  • 22 Кики

    71 3 Отговор
    Искам да попитам дали тези морски котки са същите, които гледам през прозореца?
  • 23 Шаран БГ

    117 8 Отговор
    Руските кораби плават през Аденския залив самостоятелно ,без придружаващи ги военни кораби! Сомалийските пирати като видят руски флаг и бягат като " дявол от тамян " и не помислят да плават в близост с тях, камо ли да ги атакуват, вземат на абордаж, че и да ги пленят и да искат откуп...... ЗАЩО ЛИ ??

    Коментиран от #75

  • 24 Kcaniba

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЙР ДА СТАВА":

    Верно имаше)))
    Някой друг потъмнозелен дори е имало)))
  • 25 Kcaniba

    69 5 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО":

    Уазките ги карат укрите.
    Още си в миналия век джанъм, пасеш.
    Тигър е руската военна джипка ;)
  • 26 Цун Кайгу

    16 56 Отговор
    Преди 30-35 години имаше една приказка-"казват,че Съветския съюз много ни помагал"!Сега пък казват,че Спецназ са по-добри от американците.И какво ,дори да е така?
  • 27 НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ И ВИДЯЛ ТЕЗИ КОТКИ НЯКЪД

    52 14 Отговор

    До коментар #16 от "Бесен Язовец":

    Бесен ЯЗОВИР, Честита Нова Година - Жив и Здрав бъди! И ни крачка назад пред в защитата на малкият човек, който освен да се труди и живее скромно друго не умее. СЛАВА РОССИИ И СССР !

    Коментиран от #42

  • 28 Гост

    19 70 Отговор
    Явно сайта е руско ориентиран.Постоянно статии за руските боклуци наречени коли.Постоянно информация колко са велики руските оръжия,самолети какво ли не.И сега тази върховна тъпотия.Даже авторчето е сбъркало името- морски котки.Голям смях.Ще чакаме и морски кучета..Името е - морски тюлени,запомниго.Имат делта форс и зелени барети,каквото се сети човек.

    Коментиран от #80

  • 29 Натоебец

    56 8 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО":

    Абе, тикво, не разбра ли, че не УАЗките, а хората са важни
  • 30 НАТО

    19 73 Отговор
    На такива фалшиви новини вярват подчинените овце на Путин!С подводницата Курск,цял свят им видя резила и как криеха за трагедията.Добре,че Норвегия им прати кораб да им извади ковчега.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Петър

    19 78 Отговор
    Вижте им спасителни акции на тези глупаци от спецназ изтрепаха повечето цивилни в театъра. Не знам да има по скапана армия по света.

    Коментиран от #35

  • 33 НАТО

    19 64 Отговор
    А избитите 150деца при "освобождаването" им от Спецназ?И били най-добрите?В безцелното избиване-да!За спасяване на заложници или един човешки живот-не ги търсете!Е,няколко ракети или бомби са много по-ефективни и евтини щом целта е да се избие всичко живо!
  • 34 Гост

    81 3 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЙР ДА СТАВА":

    Имаше :) До колкото си спомням френски спец отряд от 4 легионера бил спуснат с парашути над плевенско на секретна мисия, та там падат в имота на баща и двамата му сина земеделци. Земеделците помислят спец часта за крадци, разразява се схватка. Изхода не е добър за французите, стига се до болница. :) Двамата братя от деца явно са тренирали чалгакютек!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Kosio

    9 32 Отговор
    Аз бях 88.89.90.спец наз какво да ви кажа желание имаше но възможностите технически бяха мн.зле сега не е по различно .
  • 37 Голям прос

    52 8 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО":

    Какви УАЗки бе? Гледал ли си новите джипове на Русия. Виж и какво могат, тогава се изказвай
  • 38 ГРУ

    9 20 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдател":

    Дори след обещанията за отиване в рая при 70 девственици чалмите са отказвали.Какво са им правили само те си знаят но страха е бил голям.
    Като цяло хората от специалните части имат съвсем друга подготовка и възможности.
    --
    Общият психологически профил е "психопатни личности", не в клиничен смисъл разбира се. Освен с физически данни, подбират се емоционално студени хора, готови да изпълняват всякакви заповеди. Могат да убиват деца и жени без да се замислят. Методите на спецназа на ГРУ в Чечня надхвърлят всякакви представи, докато този на ВДВ е армейски и са спазвали някакви военни закони.

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бесен Язовец

    25 3 Отговор
    Мял мял САЩ са тука за да ви арестуват хахаха
  • 41 Иван

    32 5 Отговор

    До коментар #38 от "ГРУ":

    .аси лъжеца си.
    Никой не е обучаван да убива деца.
    Май ти са много
    филмите(horror films)

    Коментиран от #57

  • 42 Бесен Язовец

    16 4 Отговор

    До коментар #27 от "НЯКОЙ ДА Е ЧУЛ И ВИДЯЛ ТЕЗИ КОТКИ НЯКЪД":

    Батка и на тебе ЧНГ и мн.здраве и др.година пак на огневия рубеж срещу изедниците

    Коментиран от #50

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Трапер

    14 14 Отговор
    Ако се съди по критерий за успешно изпълнени операции в най-сложни условия 、израелските Sayeret Matkal са лидери. За тяхната подготовка се знае малко тъй като е засекретена но успехите показват на какво ниво е.

    Коментиран от #45

  • 45 Полковника

    19 7 Отговор

    До коментар #44 от "Трапер":

    А знаеш ли,че тези израелски "спецове" са с имплантирани чипове в главите и ползват специални "анаболи" за безнравственост ?
  • 46 stukar

    18 15 Отговор
    Па кой знае!? Фашистката укропска пропаганда тръби за 28 натръшкани Вимпел- овци от трактористи и IT-та, издигнати в ранг "киборги" при летището на Донецк... Американците никога не биха имали шанс срещу руснаците директно, но тези дръзки слова по адрес на американците да се предадат сме ги чували и от SS отрядите по време на отчаяните им и фанатични контраатаки през зимата на 1944г. Американските аналитични доклади също са твърдели че при директен сблъсък при равни на брой бойци, те биха загубили. И все пак войната беше спечелена от Съюзниците. Не можеш да накараш нация разлигавена от свобода, МакДоналдс, гей паради, пуканки и шопинг култура, да се противопостави на закалена изстрадала нация, промита до фанатичен патриотизъм, че причината да тъне в блатото на мизерията е външния враг, и да полива тази нерадост с боярищник...
  • 47 Пазарен Либерализарор

    10 29 Отговор
    Даже спецназ имат специална приставка на ватенките и могат да летят ако им налееш бояришник.
  • 48 Siegfried

    10 28 Отговор
    Росене , иска ти се да е така , ама нейсе .Вермахта и SS частите , в началото са
    превъзхождали янките , но много скоро са им яли грездея.Сигурен съм че ,руските
    спецназ са възпитани в диващина и изпълнявайки заповед ,за тях няма човешки
    и божии закони.Напомнят ми за 10,000 безсмъртни на Ксеркс но спрени от спартанците на Леонид.Тази борба м/у Европа (САЩ) и Азия (тиранията) е вечна.
    ТИ ЧОВЕЧЕ , ЗА КОЙ СИ ???
  • 49 Гостъ

    11 41 Отговор
    На всички Българи Честита Нова Година!Много здраве и успехи през новата година! На безродниците ртусофилистици :Чемодан, Вокзал, Москва!

    Коментиран от #51

  • 50 7 х 24 СЛАВА РОССИИ И СССР !

    43 11 Отговор

    До коментар #42 от "Бесен Язовец":

    Без РУСИЯ, България линее. А аз нямам друго освен България ! Винаги С топъл братски ПРИВЕТ и поглед към братята на Изток!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гост

    22 4 Отговор
    Част от тестовете включват , ръкопашен бой с по силен противник до пълна загуба на съзнание , Спускане с парашут , над непозната и отдалечена на 200км. от най-близкото населено място територия. Въоръжен само с един нож. Влизане при обучени нападателни кучета , и неутрализирането им с войнишка лопатка. Ръкопашен бой сам самичък срещу няколко противника . И това след солидна подготовка.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    36 10 Отговор
    Спецназ са си спецназ. Като ги видят и всякакви котки, тюлени и плъхове се крият по дупките си.
  • 56 некойси

    27 2 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЙР ДА СТАВА":

    Какво те учудва, франция е паднала през втората световна за няколко седмици. Но са много добри в правенето на вино, шоколади и т.н. :)
  • 57 ГРУ

    1 10 Отговор

    До коментар #41 от "Иван":

    Писател си, иванчо...

    Ликвидираха две деца камикадзета на "Ислямска държава"
    https://www.dnes.bg/world/2017/06/28/likvidiraha-dve-deca-kamikadzeta-na-isliamska-dyrjava.345765

    Застреляха жена камикадзе в Истанбул
    http://www.mediapool.bg/zastrelyana-e-zhena-kamikadze-opitala-da-se-vzrivi-pred-politsiyata-v-istanbul-news232478.html

    И кой натиска спусъка, Иванчо?

    Коментиран от #58, #77

  • 58 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #57 от "ГРУ":

    Много тъп пример даде!
    Викаш и Деко Коледа могат да опукат безскруполните гадове, нищо че чувалът му е пълен с играчки-бомби, а?
    Сигурно е случайно иначе, че американците са реално луднали на тема Зомбита, нали?! Те ти зомбита! Зомбитата хора ли са?
    Знаеш ли кой е по-правилният въпрос обаче: Защо са избрали да станат зомбита и в следствие на какво?
  • 59 русия е джудже

    11 38 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Ти си някакъв неадекватен русофилски трол.САЩ имат най-доборот обучение в света,както и най-добрите съоръжения за обучения,с които може да се докарат обстановките 1 към 1 с реалността.Това е нещо ,което руснаците нямат и 1 рубла,за да си го позволят ,камо ли да успеят да си обучат качествено елитните части.В момента класацията е такава :

    1.US Navy Seals
    2.British SAS
    3.Френските GIGN

    и някъде надолу вече са руските бояришници с автомати.

    Коментиран от #60

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Хитлериста.

    14 6 Отговор
    АБЕ ХЕИ. ДРИСЛЮВЦИ. БОИКО БОРИСОВСКИ. ЛОМСКИ. ЦИГАНИ .ЗНАИТЕЛИ ЧЕ. ПУТИН ХВАНИЛИ. ВАШИЯ ЛОМСКИ ЦИГАНИН НА КАКЪВТОИ БОИ ДВАМАТА ДА СЕ БИЯТ. ПРЕД. ЦЯЛ СВЯТ ЩЕМУ НАТРУШИ КОКАЛИТЕ ЗА НУЛА. ВРЕМЕ. НЕЩО ДАСТЕ. ЧУВАЛИ. ЗА. ОМОН. САМО 2 ВЗВОДА ОТ ТЯХ НАТ. ЦИГАНСКА. СОФИЯ И ОТ НАЩЕ. ПИКЛИВИ СПЕЦ ЧАСТИ НЯМА ДА ИМА И. ПОМЕН. ЩЕГИ НАВЪРЖАТ КАТО ЛАМБЕНИ ШИШЕТА ПО ДЪРВЕТАТА. ГЛЕДАИТЕСИ. ГОЛИТЕ ЦИГАНСКИ ГАЗОВЕ КАДЕТО НЕВИЕ РАБОТА. НЕСЕ МЕСЕТЕ
  • 63 Янки

    24 6 Отговор
    Само думата "руски спецназ"и до ден днешен хвърля в страхотен ужас муджахедините в Афганистан!
    Не си правете илюзии-това не е Холивуд!Е там можете да излъжете някой заблуден!
  • 64 хихи

    24 6 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Според равнището на владеене на ръкопашния бой руският спецназ е считан за най-добрият в света"


    Американски ветеран разказва пред деца спомени от войната с Виетнам.
    - Нахлухме на тяхна територия и започнахме да унищожаваме всичко наред. Още малко ни оставаше до Ханой... Тогава изведнъж се появиха едни едри руси мъжаги и като ни подпукаха с шутове, та обратно чак до границата.
    - А защо с ритници, какво са правели с ръцете си? - пита едно хлапе.
    - Дърпаха си очите настрани, за да приличат на виетнамци...
  • 65 Артур

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЙР ДА СТАВА":

    Да имаше едни спец части от Франция , но ядоха здрав бой в с. Коиловци , на 15 км североизточно от Плевен ! И боя беше брутален двама срещу петима ......мача е приключил много бързо ! Просто франсетата са попаднали в грешното време , на грешното място ...,а двамата братя си пазели нивата с царевица от набезите на евроромите и кротко пиели младо вино ...по показанията на единия брат тъкмо изпили една кофа с вино и се появили "френските спец части" ,а братята ги взели за евроромска банда и без много приказки ги ошамарили , единия брат останал да пази франсетата , а другия се върнал да налее още вино ! Аз човечеца кротко симпиел винцето и който се размърдал получавал по някой и друг удар с едно дърво ....било е жива скотобойна ....без да се спазват евроатлантическите ценности ...майката си е е.ло ....
  • 66 Русев

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "СЕЙР ДА СТАВА":

    Я елате ве!Кви сте вие бе,джапонци ли сте,нинджи ли сте?Аз ий сега...
    Имаше една реклама преди.Само че битите май бяха франсета😀😀😀
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Бачо ти

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "НАТО":

    Прав си, ама много. Руснаците имат Тигьр, който определено е по -проходим итнажежден от Хамвито.
  • 69 Славянин

    12 4 Отговор
    До комемтар 59 :
    Папаляк ! Пишеш за финансови средства и колко такива в галактически размер разходвали САЩ !!! Та да наблегна на думата " Разходвали" , можем да я заменим с " Прахосали " . Когато си глупав , никакви пари не могат да ти налеят мозък. , оставаш си глупак . Подкрепям писаното с факти веднага! Първо , тъпите американци прахосаха космически средства за да създадат новия си боен самолет , а той се оказа посредствен на фона на новите руски . Второ , джендърите се напъчиха , като кърмачки да създават химикал , който да пише в космоса и похарчиха безумни десетки милиони фалшиви долари , а руснаците им показаха , как един молив за 5 копейки пише та се къса , пише като на замята . Та извода драги ми Педерсон е , че важно е да имаш в главата не в ръката. Затова те няма да са господари нито на земята , нито в небето, пък да не говорим за космоса . Бития , бит - евания, еван - тъпия си е тъп , това е!!!
  • 70 СТАРОТО

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "наблюдател":

    ха и защо след като жертвите на руснаците в Афганистан са съвсем малко пияндетата се изслуха като "пръдня из гащи" ??? Отговора е ясен-непобедимата "руска армия" беше попиляна от едни бойци облечени в дрипи.

    Коментиран от #76

  • 71 СТАРОТО

    7 12 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Язовец, не се впрягай,бе! Не виждаш,ли че тука няколко плтени мекерета ЛЪЖАТ на поразия"колко велики били спецназ" Колко са великируските ВОЙНИ пролича на 7-ми февруари в Сирия. Там "елитните" командоси от "Вагнер" бяха разнищени от американците а и бяха отстрелвани като зайци както говореше един от пострадалите руски БОГАТИРИ хахаха. По- интерсно е ,че Путьо Велики изпадна в ступор и се съвзе чак след седмица. По това ще разбереш какви лъжци са платените руски тролове. Ама и аз да добавя още нещо- някъде четох,че се търсело голямо количество ПАМПЕРСИ тъй като руснаците ги изразходили всичките и сега се обработват отзад с пръст.
  • 72 Гост

    9 0 Отговор
    ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН РАЗБИРАЧ КОЙТО Е ХОДИЛ В КАЗАРМА,И Е ДЪРЖАЛ ОРЪЖИЕ???
  • 73 Андрешко

    4 7 Отговор
    Нито едните сте ги виждали , нито другите говорите колкото да не мълчите , който и да е по добър ще му намерят цаката.
    Въпроса е Путкин да не изперка нацяло и да вземе да мери с ракети наляво надясно , щото както върви ако плеснат и се прегърнат с Ердоган , може да се помислят за богопомазани или безсмъртни и тогава камаз , котки барабар с нас в коша.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Голем смях

    4 5 Отговор

    До коментар #23 от "Шаран БГ":

    Смешко,ами корабите да си купят по един руски байрак и да го слагат докато минат край Сомалия.На тебе сигурно долните ти гащи са с руския флаг.
  • 76 Българи над всичко

    6 0 Отговор

    До коментар #70 от "СТАРОТО":

    Защо американските машини бяха попиляни от корейските индянци може защото са много добри
  • 77 Весел

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "ГРУ":

    Амче, да бяха се оставили да ги гръмнат. Тъй са прави от благородство един вид. Ахмак!!! Примери да видиш..
  • 78 Едо

    2 0 Отговор
    ТОВА, КОЕТО НЕ МУ Е РАБОТА, БЪЛГАРИНЪТ НАЙ-ОБИЧА ДА ПРАВИ! ВЕРОЯТНО, ТАКА СЕ ЧУВСТВА ВОЛЕН, КАТО 3 ГОДИШНО ДЕТЕНЦЕ, КОЕТО СЕ ПРАВИ НА ТИГЪР И РЕВЕ С ВСЕ СИЛИ НА ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА, ВЪОБРАЗЯВАЙКИ СИ, ЧЕ ДРУГИТЕ ПО -ГОЛЕМИ БАТКОВЦИ СА СТРАХЛИВИ СЪРНЕНЦА И ПАНИЧЕСКИ ЩЕ ПОБЕГНАТ ОТ УЖАСЯВАЩИЯ МУ РЕВ! КАКВО ДА ГИ ПРАВИШ, МАЛКИ ДЕЧИЦА?! НЕКА РАСТАТ! Е, ДА АМА, КОЛКО ВЕКА ОЩЕ ДА ГИ ЧАКАМЕ?! НЯМА ВРЕМЕ! БЪЛГАРИЯ СЕ ТОПИ КАТО ЛАНСКИЯ СНЯГ! ЗАТОВА, НА РОДИНАТА НИ СА НЕОБХОДИМИ ПОНЕ 1 МИЛИОН БОЙЦИ-ОПЪЛЧЕНЦИ И ТО, ПО ИЗРАЕЛСКИ МОДЕЛ-ЖЕНИТЕ СЛУЖАТ, А КОНЦЕПЦИЯТА Е ШВЕЙЦАРСКА-ИЗБИРАМЕ КОМАНДНИЯ СЪСТАВ И ОРЪЖИЯТА СИ ДЪРЖИМ ВКЪЩИ! ТРЯБВА ЛИ ДА ОБЯСНЯВАМ НА ВОЕННИ ЕКСПЕРТИ, ЗА КАКВИТО ВСИЧКИ СЕ ВЗЕМАТЕ, ОГРОМНАТА ВАЖНОСТ ОТ МОГЪЩИ ВЪОРЪЖЕНИ СИЛИ, ЗА ДА Я ИМА ДЪРЖАВАТА И ДА ОЦЕЛЕЕ НАРОДА! АРМИЯТА ЗА ВСЯКА СТРАНА Е ЕКЗИСТЕНЦИАЛНА НЕОБХОДИМОСТ! САМО ПРЕДАТЕЛИТЕ МОГАТ ДА ОСТАНАТ НЕУТРАЛНИ КЪМ ТОЗИ ВЪПРОС ОТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ! Сега, да чуем експертните ви становища.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.